Tinto de Verano foto

Tinto de Verano foto
Tinto de Verano

Nee dit is geen sangria. Dit is Tinto de Verano. De Tinto de Verano (tinto = rode wijn, verano = zomer) is een Spaanse zomerdrank op basis van rode wijn en bitter lemon. Verfrissend op een bloedhete dag. Niet voor niets populair in het Zuiden van Spanje. Zelf dronk ik het voor het eerst toen ik op een terras zat in Sevilla. Het was een snikhete dag en het werd mij aangekondigd als een groot verfrissend glas. En dat kon ik wel gebruiken! Het lijkt wel op Sangria maar is laagdrempeliger omdat het makkelijker te maken is en ook minder zwaar is. Wees niet te kieskeurig met de rode wijn die je gebruikt. Het verschil in kwaliteit is amper te onderscheiden in deze mix.

Welke ingrediënten zitten er in een Tinto de Verano?

Rode wijn (1 – 1,5 deel)
Bitter lemon (3 delen)
Garnering: citroen, sinaasappel, grapefruit, aardbei

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Tinto de Verano?

Gebruik een copa glas of groot long drink glas of ice tea glas met ijs. In Spanje is de verhouding 50/50 maar ik hou het liever op 1/3 rode wijn -2/3 bitter lemon. Schenk de rode wijn en de bitter lemon in het glas. Meng het met een barlepel. Garneren met een citroentje of sinaasappel schijfje maar hier kun je ook nog grapefruit, meloen of aardbeien aan toevoegen.

Liever een Sangria Verano?

Wil je liever een Sangria Verano maken met vers fruit? Bekijk dan hier ons recept voor een mooie kan Sangria Verano vol ’s zomers fruit!

Deel je zelfgemaakte Tinto de Verano via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate