V.I.C. cocktail
V.I.C. Martini
Afgelopen maandag waren we uitgenodigd in de Amsterdamse Timothy Oulton Store voor de launchparty van het nieuwe premium merk Staritsky & Levitsky. En om te benadrukken dat de vodka uit Oekraïne komt was Victoria Koblenko de brand ambassadrice van het merk. Natuurlijk was zij het middelpunt feestje en nog meer bekende Nederlanders. Leuk. Maar wij kwamen voor de vodka. Deze werd stijlvol geïntroduceerd met een signature cocktail de “V.I.C.”. Een cocktail die geïnspireerd is op de karaktereigenschappen van Victoria. Elegant, zacht en pittig. De elegante cocktail werd opgediend met rode peperbolletjes een vijg en volgens goede Oekraïns gebruik een klein glaasje Staritsky & Levitsky vodka.

Een echte signature cocktail die duidelijk gebaseerd is op mijn geliefde Pornstar Martini. En ook nog eens roze van kleur. Het had zo onze eigen signature cocktail kunnen zijn! Natuurlijk maakte ik hem zelf ook met de vodka die we na afloop meekregen. Al moest ik behoorlijk wat moeite doen om op deze tijd van het jaar aan een vijg te komen!

Wat heb je nodig voor de V.I.C. Martini?

Vodka (1 deel)
Limoensap (o.b.v. halve limoen)
Granaatappelsap (1 deel)
Honing (barlepel)
Half deel eiwit
Roze peperbolletjes

On the side: shotglaasje met vodka + vijg

Hoe maak je de V.I.C. Martini?

Als je alle ingrediënten bij elkaar hebt, dan begin je met het een shaker met ijs. Scheidt het eiwit van het eigeel en gebruik de helft van je eiwit. Voeg daarna een paar roze peperbolletjes toe en voeg ook de vodka, de granaatappelsap en honing toe. Zelf heb ik ook wat geperste limoensap toegevoegd en toen ik toch aan het persen was heb ik ook meteen een halve vijg meegeperst. Even shaken en voorproeven met een rietje of barlepel. Als de cocktail op smaak is, dan schenk je de cocktail met een zeefje uit in je glas. Tot slot nog garneren met een paar roze peperbolletje en een vijg. En natuurlijk een shotglaasje vodka.

NB: de volgorde van drinken is: eerst de vodka, dan de vijg. Daarna komt de smaak van de cocktail extra goed tot zijn recht.

Deel je zelfgemaakte V.I.C. Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.
Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate