Watermelon Punch
User Avatar
door Bart

Deze Watermeloen Punch is om van te watertanden. Je maakt deze punch als een Watermelon Daiquiri, alleen dan dus in een watermeloen. Wij maakten hem in een relatief kleine watermeloen, leuk voor zijn tweeën. Maar als je hem wil maken voor een grotere groep dan maak je hem natuurlijk van een grote watermeloen. Het kost wat werk, maar dan heb je ook wat!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Watermelon Punch
Watermelon Punch

Deze Watermeloen Punch is om van te watertanden. Je maakt deze punch als een Daiquiri Watermelon, alleen dan dus in een watermeloen. Wij maakten hem in een relatief kleine watermeloen, leuk voor zijn tweeën. Maar als je hem wil maken voor een grotere groep dan maak je hem natuurlijk van een grote watermeloen. Het kost wat werk, maar dan heb je ook wat!

NB: we maakten deze Watermelon Punch op speciaal verzoek van Sanne. Cocktailiciously Yours!

Wat heb je nodig voor een Watermelon Punch?

Verse watermeloen
Witte rum (1 deel p.p.)
Limoensap (1 halve limoen p.p.)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Watermelon Punch?

De Watermelon Punch maak je in 6 stappen.
1) Begin met het opensnijden van de watermeloen. Snijd de bovenkant eraf. Snijd eventueel ook een stuk van de onderkant eraf zodat je de watermeloen goed kunt neerzetten als de Watermelon Punch klaar is.
2) Hol de watermeloen uit. Dit kun je makkelijk met een lepel doen. De stukjes gaan in een glas of een blender. Voeg hier ook verse limoensap aan toe.
3) Muddle de stukjes watermeloen of blend de stukjes. Haal wel eerst de pitjes van de watermeloen eruit.
4) Voeg verse limoensap toe en schenk de watermelon punch uit in de lege watermeloen met een zeefje of strainer. Check wel eerst of de watermeloen niet lekt met water.
5) Voeg nu rum (1 barmaatje p.p.) en ijsblokjes toe in de watermeloen. Roer en proef of het op smaak is. Eventueel kun je nog bruiswater toevoegen als je de punch te sterk vindt.
6) Garneren met mooie limoenschijfjes en kleurige rietjes.

We hebben er dit keer ook een illustratie van gemaakt van hoe deze Watermelon Punch gemaakt hebben:
Watermelon Punch: how to

Maak een cocktail in een ananas

Wil je een cocktail uit een uitgeholde ananas maken? Maak dan een Pinata Fiesta.

Cocktailiciously Yours

Wil je ook een speciaal cocktailrecept voor je verjaardag? Mail dan je naam, geboortedatum en voorkeur voor je cocktail naar caroline@cocktailicious.nl.

Deel je zelfgemaakte Watermelon Punch via social media

Heb je deze Watermelon Punch gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate