Winter Chill Colada sfeerfoto
User Avatar
door Bart

De Winter Chill Colada is een winterse Pina Colada die uitstekend bij de winter past door zijn witte kleur en volle smaak. Krijg jij al zin in een witte kerst?

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Het is december en de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen. Een mooi moment om de Winter Chill Colada te proberen! De Winter Chill Colada is een mooie witte variant op de zomerse Pina Colada. Vanwege zijn kleur en romige smaak past deze cocktail uitstekend bij de winter. De winterse garnering met geraspte kokos en een rood fruit maakt deze cocktail helemaal af!

Wat heb je nodig voor de Winter Chill Colada?

Rum (1 deel)*
Yoghurt sorbetijs (1 scoop)
Kokosmelk (1 deel)
Ananassap (0,5 deel)
Geraspte kokos (1 tl)
Rood fruit: winterkoninkje, aalbesjes of frambozen

1 deel = 30 ml

* als je meer van vodka houdt, dan kan dat ook prima

Hoe maak je de Winter Chill Colada?

Deez Winter Chill Colada is het lekkerst als je hem ijskoud drinkt op een winterse dag. Daarom heb ik hem gemaakt met yoghurt sorbetijs. Gebruik hiervan 1 scoop / bol en doe dit in de blender. Voeg met een barmaatje 1 deel rum, 1 deel kokosmelk en een half deel ananassap toe. Even blenden tot het 1 vloeibaar geheel is en uitschenken in een martiniglas die je hebt gegarneerd met geraspte kokosvlokken (zie onder). Als finishing touch gebruik je mooi rood fruit voor het contrast. Frambozen, aalbessen of een mooi winterkoninkje (aardbei).

Hoe maak je een garnering met kokosvlokken?

Dep de rand van je glas eerst in suikersiroop. Daarna dip je in geraspte kokos tot je rand lichtjes gedekt is met kokos.

Winter Scroppino

Bekijk ook de mooie Winter Scroppino

Deel je zelfgemaakte Winter Chill Colada via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, of Instagram. Benieuwd!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate