Wintercocktails
Wintercocktails

De dagen worden korter en donkerder maar de smaken van de cocktails worden juist voller. Wie aan de winter denkt, denkt aan creamy cocktails met noten – en koffielikeuren als Baileys, Kahlua en bijvoorbeeld vodka karamel. De likeuren geven een herkenbare, zachte smaak aan de cocktails. Wat te denken bijvoorbeeld van een Hazel’s Dream met baileys, kahlua en gecarameliseerde hazelnoot snippers? Of een Creme Brulee Martini met vodka karamel en cointreau? Of een classy Pecan Caramel Martini met kletskop? De stoerdere Frangiretto Sour met volle notensmaak completeert het rijtje winter cocktails.

In deze blog 4 winter cocktails met likeuren en volle smaken!

Hazel’s Dream

Hazel's Dream
Hazel’s Dream

De cocktail Hazel’s Dream is onze prinses onder de koffielikeur cocktails. Elegante, zoete “ladies” cocktail obv Baileys, Cointreau en Kahlua met licht gecarameliseerde hazelnoot snippers.

Pecan Caramel Martini

Pecan Caramel Martini
Pecan Caramel Martini

Hou je van kletskoppen? Dan is de Pecan Caramel Martini een absolute aanrader! Heerlijke karamel cocktail op basis van vodka karamel, kahlua en kletskop. Je kunt deze Pecan Caramel Martini zowel maken met een shaker als met een blender.

Creme Brulee Martini

Creme Brulee Martini
Creme Brulee Martini

Deze culinaire Creme Brulee Martini is niet de makkelijkste cocktail om te maken, maar als hij lukt is de cocktail onvergetelijk lekker! Het geheime ingrediënt is vodka karamel. En verder gebruik je cointreau, een scheut vanille vla voor de vanille smaak en volle melk. Garneren met gekarameliseerde stukjes rietsuiker in je glas.

Frangiretto Sour

Frangiretto Sour
Frangiretto Sour

Deze Frangiretto Sour maak je met amaretto (amandel likeur) en frangelico (hazelnoot likeur). Vanwege zijn notensmaak hadden we deze Sour ook de Nutty Professor kunnen noemen. Maar dan weet niemand dat het om een sour gaat 😉

Deel je zelfgemaakte wintercocktail via social media

Heb je één van deze wintercocktails gemaakt op basis van ons recept – of een andere wintercocktail – en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate