Woo Woo
User Avatar
door Bart

Deze Woo Woo cocktail is net als de Cosmopolitan een elegante cocktail op basis van cranberrysap. Enige verschil: in de Woo Woo zit perziklikeur. Vaak zie je dat de Woo Woo in een longdrink glas opgediend wordt. Maar ik vond het wel mooi om de Woo Woo in een elegant martiniglas te doen.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Woo Woo
Woo Woo
Deze Woo Woo cocktail is net als de Cosmopolitan een elegante cocktail op basis van cranberrysap.
Enige verschil: in de Woo Woo zit perziklikeur. Vaak zie je dat de Woo Woo in een longdrink glas opgediend wordt. Maar ik vond het wel mooi om de Woo Woo in een elegant martiniglas te doen.

Wat heb je nodig voor een Woo Woo cocktail?

Vodka (1 deel)
Perziklikeur (1 deel)
Cranberrysap (2 delen)*
Limoensap (sap van een halve limoen)
Garnering: perzik of bijvoorbeeld aalbesjes

Aan het originele recept heb ik nog wat perziksap (1 deel) toegevoegd.

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Woo Woo cocktail?

Ik heb deze cocktail geshaket. Dit heeft als voordeel dat je een klein schuimlaagje in je cocktail krijgt. Gebruik dus een shaker met ijs. Giet hier 1 deel vodka, 0,5 deel perziklikeur, 2 delen cranberrysap en 1 deel perziksap. Even goed shaken. Uitschenken in je glas met een klein kraagje van het shaken. Opdienen met een mooie garnering. Gebruik hiervoor perzik of zoals ik aalbesjes.

NB: hou je meer van een bruisende cocktail? Maak de Woo Woo dan bruisend door 1 deel bruiswater op het einde toe te voegen. Gebruik dan wel een longdrinkglas.

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate