Wat is er nu leuker dan het organiseren van je eigen cocktail party bij je thuis? Vooral wanneer je een prachtige tuin hebt en de zon schijnt, zijn die eigenlijk de enige ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijke cocktailparty als je het ons vraagt. Toch is een cocktail veel meer dan alleen een heerlijk verfrissend drankje. Een cocktail is een beleving en natuurlijk ook super leuk om te maken. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je liever niets aan het toeval over wilt laten, hebben wij een aantal handige tips voor wanneer je van plan bent een cocktail party te gaan organiseren.

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk voor het succes van je cocktail party. Omdat dit best vaak onderschat wordt, leggen we je precies uit wat je allemaal nodig hebt, zodat jij met je mom bag naar de supermarkt kunt om alles wat je nodig hebt, te kunnen kopen. Begin met het maken van een lijst van alle benodigdheden die je nodig hebt, zoals glazen, cocktailshakers, ijsbakken en garneringen. Zorg er ook voor dat je voldoende stoelen en tafels hebt om je gasten te kunnen ontvangen. Is het wat minder lekker weer, dan kun je ook gewoon met z’n allen aan de keukentafel gaan zitten. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de drankjes die je wilt serveren. Kies een aantal cocktails die je goed kunt voorbereiden en die passen bij de smaak van je gasten. Vergeet niet om ook non-alcoholische opties aan te bieden voor degenen die liever geen alcohol drinken. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het in huis halen van alle ingrediënten voor meer dan 5 cocktails een flinke klus wordt.

Creëer een gezellige setting

Om je cocktail party te laten slagen, is het wel belangrijk dat de setting goed is. Zo is het een heel verschil of je met z’n allen lekker in de tuin zit of dat je in een saai hok zit met een paar veel te felle lampen boven je. Denk dus goed na over de indeling van je ruimte en zorg voor voldoende zitgelegenheid. Versier je huis met mooie bloemen, kaarsen en sfeerverlichting om de juiste sfeer te creëren. Dit geldt natuurlijk ook voor wanneer je buiten een feestje gaat geven. Vooral in de zomer is het leuk om te kiezen voor een zomers thema. Ga dus met je shopper tas de stad in en kijk of je nog wat leuke dingen kunt scoren. Vergeet trouwens ook niet na te denken over de muziek. Maak vast een afspeellijst op Spotify bijvoorbeeld.

Maak een cocktail menu

Een cocktail menu is een geweldige manier om je gasten keuzemogelijkheden te bieden en hen kennis te laten maken met verschillende smaken. Stel een menu samen met een mix van klassieke cocktails en nieuwe creaties. Vergeet niet om ook de ingrediënten en bereidingswijze per cocktail op te nemen, zodat je gasten deze informatie gemakkelijk kunnen terugvinden. Vooral wanneer het gaat om wat complexere cocktails, is het wel leuk dat ze ook precies kunnen lezen wat je er allemaal in hebt gedaan, mits je dit geheim wilt houden natuurlijk.

Vergeet de hapjes niet

Bij een lekker drankje horen natuurlijk ook hapjes. Reden genoeg dus om te zorgen voor wat lekkers. Omdat je natuurlijk verschillende soorten cocktails gaat maken, is het wel handig ook rekening te houden met de hapjes. Zo is het leuk om te kiezen voor een mix tussen wat zoete en ook hartige hapjes. Denk bijvoorbeeld aan mini quiches, bruschetta, olijven en stukjes kaas. Vergeet ook niet om vegetarische en glutenvrije opties te hebben, zodat je net zoals de mensen die geen alcohol drinken, ook de mensen die geen vlees, vis of kip eten kunt verblijden met iets lekkers.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate