Spicy Mango Margarita met tuna cevichte taco’s

De zomer staat weer om de hoek. Dat betekent natuurlijk cocktails drinken, lekker eten, zonnen en genieten tot in de late (of vroege) uurtjes. We kunnen niet wachten! De komende tijd kun je echter slim gebruiken om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Want hoe kun je de zomer nou beter inluiden dan met een etentje? Lekker eten met familie en vrienden. Maar hoe organiseer je een fijn etentje met een zomers tintje? Waar denk je dan aan? 

1. Een zomers drankje 


Als je het etentje al ruim van tevoren vastlegt, dan is natuurlijk niet zeker of het ook mooi weer zal worden. Het weer in Nederland is nou eenmaal erg onvoorspelbaar. Erg is dat gelukkig niet. Je maakt namelijk elk etentje even zomers door gewoon de juiste ingrediënten te kiezen. Begin de avond in elk geval met een zomers drankje. Een cocktail is hier bij uitstek geschikt voor. 

Het leuke van cocktails is dat ze heel erg veelzijdig zijn. Bovendien kun je ook heel gemakkelijk zelf experimenteren met verschillende smaken en zo een geheel nieuw drankje ontwikkelen. Doe je best om een cocktail te maken die jouw gasten elders nog nooit gedronken hebben. 

Wist je dat cocktails ook erg lekker zijn in combinatie met vers fruit? Serveer naast het welkomstdrankje dan ook een schaal met heerlijk vers fruit. Dat geeft direct een zomers gevoel. 

2. Overdrijf niet 

Je hoeft echt geen sterrenkok te zijn om een leuk etentje te organiseren. In de zomer willen we vooral gezelligheid. Als jij voor simpele recepten kiest, dan is dit ook geen enkel probleem. Liever een simpel recept en een fantastische uitvoering, dan een ingewikkeld recept waar uiteindelijk niets van komt. 

Wil je toch een geheel nieuw recept uitproberen? Zorg er dan voor dat je deze al een keer voor het etentje gemaakt hebt. Zo weet je zeker dat het lukt. Weet je dit niet zeker? Houd er dan rekening mee dat er altijd een back-up plan moet zijn. Zo voorkom je dat je gasten straks weer met honger naar huis gaan. 

De beste tip die we kunnen geven? Houd het simpel. Investeer in gezelligheid en lekkere drankjes. Dan is het eten alleen maar de kers op de taart. 

3. Houd rekening met de bereidingstijd 

Het is zonde als jij als gastvrouw of gastheer helemaal niet van de gezelligheid kunt genieten. Als jij constant als een kip zonder kop door de keuken rent. Je organiseert dit etentje immers ook om gewoon van familie en vrienden te kunnen genieten. Houd daarom rekening met de bereidingstijd tijdens het etentje. Kies met name voor gerechten die van tevoren gemaakt kunnen worden of enkel nog in de oven geschoven hoeven te worden. Dan kun jij ook regelmatig gewoon even aan tafel plaatsnemen en deelnemen aan het gesprek. Blijf rustig en spendeer voldoende aandacht aan je gasten. Dat is immers het allerbelangrijkste.

[dit is een sponsored blog]

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate