De Zombie is een sterke tiki cocktail op basis van rum, fruitsap en absint. Leuk om te proberen, maar pas op voor het effect dat deze Zombie op je kan hebben!
Ingrediënten
- 30 ml Donkere rum
- 30 ml Witte rum
- 5 ml Maraschino likeur
- 5 ml Absint
- 30 ml Passievruchtsap *
- 30 ml Ananassap of sinaasappelsap
- 10 ml Limoensap
- Garnering: passievrucht
Benodigdheden
- barmaatje
- barlepel
- shaker
Cocktailrecept Zombie
- Begin met een shaker met ijs
- Voeg met een barmaatje alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid toe, zonder de absint
- Even shaken en uitschenken met ijs in je tiki glas
- Voeg als laatste 5 ml absint toe in het tiki glas
- Garneer met opengesneden passievrucht
Voor onze tiki’s gebruiken we altijd gave tiki cocktailglazen. Dit is mijn favoriete tiki glas
Naam zombie cocktail
Deze cocktail ontleent zijn naam aan het hallucinerende effect wat een zombie cocktail kan hebben. De maker van deze cocktail voelde zich na twee van deze cocktails echt als een zombie zo beschreef hij zijn ervaring.
Hallucinerend effect
Naast de hoeveelheid rum en andere alcohol heeft de absint (een groene sterke drank met anijs smaak met 40–60% alcohol) een hallucinerende werking. Of beter gezegd had. Want de receptuur van absint is aangepast dat het deze werking niet meer heeft.
Niet meer dan 2
Vanwege de hoeveelheid alcohol in de zombie heb je bij twee van deze zombies wel meer dan genoeg. Niet voor niets staat op kaarten van cocktailbars bij deze cocktail “max 2” .
Special effects
Wij dienen onze tiki’s vaak op met een brandende passievrucht. Dit doe je door de passievrucht open te snijden, te bedrenken met Bacardi 151 (75% alcohol) en vervolgens (voorzichtig) aan te steken.
Wil je nog extra special effects voor je gasten, strooi dan kaneelpoeder over de brandende passievrucht.
NB: Bacardi 151 is zeer brandbaar, dus wees hier aub uiiterst voorzichtig mee!
Andere tiki cocktails
Er bestaan meer dan 100 tiki cocktails. Tiki cocktails zijn vaak hele creatieve, kleurrijke cocktails in mooie tiki cocktails vaak bont gegarneerd met tropische fruit. Twee van mijn favoriete tiki cocktails die ik eerder maakte zijn de Mai Tai en de Blue Hawaiian.