Na een lekker etentje is het wel zo leuk om iets lekkers na te doen. Toetjes met chocolade of koffie met chocolade is erg populair. Maar ook een cocktail kan een lekkere after dinner traktatie zijn. Ik selecteerde daarom 6 lekkere after dinner cocktails die lekker zijn om je gasten voor te schotelen na een uitgebreid diner. Stuk voor stuk lekkere desserts in een martiniglas.

Chocolate Mojito

Mojito Chocolate
Chocolate Mojito

De Chocolate Mojito is een echte after dinner cocktail. Sterker nog alle ingrediënten van de populaire after dinner chocolaatjes zitten er in. Chocola en munt.
Bekijk het volledige recept van de Chocolate Mojito

Chocolate Martini

Chocolate Martini
Chocolate Martini

Nog een heerlijke chocolade traktatie. Deze Chocolate Martini is een heerlijke cocktail als toetje. Lekker om op te dienen in combinatie met frambozen en chocolademousse.
Bekijk het volledige recept van de Chocolate Martini

Hazel’s Dream

Hazel's Dream
Hazel’s Dream

Baileys, cointreau, kahlua met gecarameliseerde hazelnootsnippers. Dat misstaat toch op geen enkele menukaart? Een lekkere winterse cocktail voor na het eten!
Bekijk het volledige recept van de Hazel’s Dream.

Cappuccino Martini

Cappuccino Martini
Cappuccino Martini

Deze Cappuccino Martini is natuurlijk lekker voor gasten die van Cappuccino houden. Leuk aan deze cocktail is dat je er nog een mooi figuurtje in het schuimlaagje kunt maken met cacaopoeder of kaneelpoeder. Dit doe je door een vorm of figuurtje strak uit papier te knippen. Hierdoor heen strooi je de poeder en je hebt je eigen personal touch.
Bekijk het volledige recept van de Cappuccino Martini

NB: we hebben nog veel meer koffiecocktails. Zoals de Espresso Martini, de Moccaccino, de Ristretto Martini en de Café 43.

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini
Tiramisu Martini

De klassieke tiramisu als martini cocktail. Je maakt deze klassieker met amaretto en mascarpone. Voor je gaat blenden voeg je nog een deel melk toe. Garneren met cacaopoeder.
Bekijk het volledige recept van de Tiramisu Martini.

Limoncello Tiramisu Martini

Limoncello Tiramisu Martini
Limoncello Tiramisu Martini

De Limoncello Tiramisu Martini is een hippe variant op de Tiramisu Martini. Je maakt deze cocktail met limoncello, witte chocolade, melk en een barlepel suiker.
Bekijk het volledige recept van de Limoncello Tiramisu Martini.

Deel je zelfgemaakte after dinner cocktail via social media

Heb je een van deze after dinner cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate