Dit jaar hebben we geluk want met heerlijke zomerse temperaturen in mei begint de zomer al lekker vroeg. En laat De Kuyper nu net een paar tropische smaken hebben die daar perfect bij passen zoals Pineapple, Watermelon en natuurlijk Blue Curacao. Reden genoeg om alvast de zomer in te luiden met een paar heerlijke zomercocktails waar je spontaan van gaat watertanden. Voordat we aan de slag gingen hebben we eerst onze cocktailtrolley een make over gegeven en met wat riet omgetoverd tot een gezellig, zomers beachbarretje. Daarna kropen Bart en ik achter onze beachbar om zomercocktails te maken. En omdat we toch lekker bezig waren in het zonnetje maakten we er meteen zomerse filmpjes van!
Beachbar - zomercocktails

Zomercocktails

Bij zomercocktails denk ik aan cocktails waar je vrolijk van wordt met mooie kleurtjes en garneringen van tropisch fruit. Pina Colada’s, Daiquiri’s, Margarita’s, Blue Lagoons en Sex on the Beach! Een goede zomercocktail mag best een beetje fout zijn, maar zorg wel dat je altijd kwalitatieve drankmerken gebruikt en verse ingrediënten natuurlijk. Dat voorkomt dat je zo een chemisch “vakantiecocktailsmaakje” krijgt.
Pineapple Daiquiri Ca

Blue Lagoon

De Blue Lagoon! Dé Blue Curacao cocktail bij uitstek. Je vindt hem terug op het cocktailmenu bij iedere toeristische bar waar je langs loop aan de boulevard en iedereen heeft hem wel eens gedronken op vakantie. Je maakt deze long drink cocktail met blue curacao, vodka, citroensap en lemonade (7-up of Sprite). Tip bij het maken: gebruik lekker veel crushed ice én extra aandacht voor de garnering.
Blue Lagoon cocktail
Lees hier ons volledige cocktailrecept van de Blue Lagoon of bekijk ons fimpje waarin je ziet hoe Bart de Blue Lagoon maakt.

Bounty Island in a coconut

Waar denk je aan bij een Bounty Island? Mooi exotisch verlaten eiland, wuivende palmbomen, geen wolkje aan de lucht. En met ingrediënten als blue curacao, rum, een beetje chocolade likeur, ananas en kokosmelk waan je je ook echt op een Bounty Island. Tropischer dan deze cocktail wordt het niet. Voor de perfecte Bounty Island experience maak je deze heerlijke cocktail in een kokosnoot. Tip bij het maken: gebruik een veil om de onderkant te veilen zodat de kokosnoot blijft staan en een hamer en een priem om de kokosnoot aan de bovenkant te openen. En even schoonmaken voor je de cocktail erin uit giet. Garneren met een mooi Hawaiiaans bloemetje.
Bounty Island cocktail

Pineapple Daiquiri

Ik heb een nieuwe favoriete cocktail! De smaak van deze Pineapple Daiquiri is zo lekker fris dat het moeilijk is om het bij eentje te laten. Kun jij een lekkere Daiquiri wel waarderen? Maak dan zeker deze zomerse Pineapple Daiquiri een keer. Je maakt deze heerlijke zomerse cocktail met rum, pineapple likeur, limoen en ananassap. Tip bij het maken: gebruik lekker veel ijs bij het shaken zodat je Pineapple Daiquiri ijskoud is.
PineappleDaiquiri cocktail
Lees hier ons volledige cocktailrecept van de Pineapple Daiquiri of bekijk ons fimpje waarin je ziet hoe ik de Pineapple Daiquiri maak.

Pina Colada

Zeg je ananas dan zeg je Pina Colada en dus maakte ik natuurlijk ook een Pina Colada met de pineapple likeur. Omdat ik ervan houd om mijn Pina Colada licht te drinken gebruikte ik wat minder rum. Zelf maken? Een half deel rum, half deel pineapple likeur, een deel kokosmelk en een deel ananassap. Uitschenken in een hurricane glas of ananas glas met ijs en garneren met ananas en een mooi rood cocktailkersje.
Pina Colada zomercocktail

Watermelon Margarita

Watermeloen is heerlijk in de zomer. En dat zelfde geldt voor de Watermelon likeur waar mee Bart deze Watermelon Margarita gemaakt heeft. Je maakt hem met tequila, watermelon likeur en limoensap. En van te voren even “rimmen” met keukenzout natuurlijk. Mocht je nou niet weten of iemand wel of niet houdt van een zoutrandje, dan “rim” je de helft van het glas met zout.
WatermelonMargarita zomercocktail
Lees hier het volledige cocktailrecept van de Watermelon Margarita of bekijk het filmpje.

Watermelon Vojito

Deze Watermelon Vojito is een variant op de Watermelon Mojito die je maakt met vodka. Deze cocktail hebben we gemaakt als een punch in een watermeloen. Goed voor 5-6 glazen. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat. Hol de watermeloen uit en schroef er een dispensertapje in. Voeg met een barmaatje 2 delen vodka toe, 2 delen watermelon likeur, verse munt en limoenschijfjes en daarna 25 cl bruiswater. Daarna tap je het uit de watermeloen in een tafelglas gevuld met ijs die je garneert met een mooi stukje watermeloen en wat munt. Heerlijk fris, maar pas op want deze cocktail drinkt als limonade!
PS: ook lekker als alcoholvrije Watermelon Nojito.
Watermelon Vojito zomercocktail

Strawberry Daiquiri

Frozen of shaken deze Strawberry Daiquiri doet het altijd erg goed in de zomer. Heerlijke cocktail die je maakt met rum, limoen, Wild Strawberry en aardbei.
Strawberry Daiquiri foto
Wil je hem frozen maken? Bekijk dan het cocktailrecept van de Frozen Strawberry Daiquiri.

Sex on the Beach

Deze Sex on the Beach is net als de Blue Lagoon natuurlijk ook echt een guilty pleasure. Zoete, fruitige cocktail die het prima doet als zomercocktail. Je kunt er ook lekker mee variëren bijvoorbeeld door er cantaloupe meloen bij te doen. Oh en als je hem gaat maken eerst de sinaasappelsap met de vodka en de peachtree likeur (ook van De Kuyper trouwens) in het glas en pas op het einde de cranberrysap. En niet roeren he, dan verlies je het mooie kleureffect in je cocktail!
Sex on the Beach zomercocktail
Hier zie je hoe ik een Sex on the Beach maak. Voor het hele cocktailrecept ga je naar Sex on the Beach

Meer zomercocktails?

Kun jij zomer cocktails wel waarderen? Ga voor meer zomerse cocktail inspiratie naar onze top 10 zomercocktails.

Volg ons ook op sociale media Facebook

Volg ons ook op Instagram of onze Facebook pagina.

Nieuwe flessen De Kuyper


De Kuyper heeft het design van haar flessen een make over gegeven. Niet alleen hebben de flessen nu een vintage, retro design. Ook hebben de flessen een kleinere inhoud (35 cl). Ideaal want ik heb liever twee (of drie) kleine likeurflessen dan 1 grote fles van 70 cl.
Je kunt de likeuren van De Kuyper makkelijk online bestellen via de webshop van Gall.nl

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate