Watermelon Margarita foto
User Avatar
door Bart

Cocktails met watermeloen zijn heerlijk. En dat geldt zeker ook voor deze Watermelon Margarita. Je maakt deze cocktail hetzelfde als een klassieke Margarita, alleen gebruik je dan verse watermeloen en een blender.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Cocktails met watermeloen zijn heerlijk. Zeker in de zomer. En dat geldt zeker ook voor deze Watermelon Margarita. Je maakt deze cocktail hetzelfde als een klassieke Margarita, alleen gebruik je dan verse watermeloen. De watermeloen likeur geeft de Margarita ook echt een lekkere zoete watermeloen smaak!

Wat heb je nodig voor een Watermelon Margarita?

Tequila (1 deel)
Watermelon likeur (0,5 deel)
Limoen (verse sap 1 limoen)
Zoutgarnering
Watermeloen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Watermelon Margarita?

Gebruik een margarita glas en voorzie de rand van een zoutrandje. Dit doe je door eerst de rand nat te maken met een limoen partje of suikersiroop en daarna de rand van het glas gelijkmatig in een bordje met zout te dopen. De limoen of de suikersiroop maakt het lekker plakkerig waardoor het zout blijft plakken. Als je met watermeloen wil werken dan gebruik je een blender. Maar met de Watermelon likeur kun je deze cocktail ook prima met een shaker maken. Voeg met een barmaatje tequila (1 deel), watermelon likeur (0,5 deel) toe. Pers een hele limoen uit. Shaken met ijs tot je een frost randje krijgt. Uitschenken in je margaritaglas en garneren met een mooi partje watermeloen.

Tip: de zoutgarnering hoef je niet over het hele glas te doen, je kunt dit ook over de helft van het glas doen. Dan kan je gast zelf bepalen of hij de Margarita met of zonder zoutgarnering wil drinken.

Filmpje

Bekijk hier het filmpje hoe je een Watermelon Margarita maakt.

Watermelon Shots

Leuke variant om de traditionele tequila shots mee af te wisselen zijn watermelon shots. Maak een shaker met watermelon likeur (2 deel), tequila (2 deel) en verse sap van 1 limoen. Even shaken met ijs en uitgieten in shot glaasjes. Erop leg je kleine watermeloen partjes en je avond begint meteen goed!

Watermelon Margarita Shots foto
Watermelon Margarita Shots

Nog meer margaritas en tips?

Nog meer margaritas en tips hoe je een Margarita maakt, vind je in deze blog: Hoe maak je een Margarita
Margaritas line up

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate