Deze Bamboo Banana Tiki is Bart zijn nieuwe tiki favoriet. Nou ja, bijna dan, want de Zombie blijft natuurlijk zijn all time favoriete tiki cocktail. Omdat hij net nieuwe bamboo gekregen heeft voor zijn verjaardag wilde hij een Bamboo Tiki maken. Naast ananas en banaan gebruik je donkere rum en lichte rum. En angostura bitters voor de finishing touch. De garnering met frambozen is om de foto wat te pimpen!
Deze Bamboo Banana Tiki is Bart zijn nieuwe tiki favoriet. Nou ja, bijna dan, want de Zombie blijft natuurlijk zijn all time favoriete tiki cocktail. Omdat hij net nieuwe bamboo gekregen heeft voor zijn verjaardag wilde hij een Bamboo Tiki maken. Naast ananas en banaan gebruik je donkere rum en lichte rum. En angostura bitters voor de finishing touch. De garnering met frambozen is om de foto wat te pimpen!
Wat heb je nodig voor een Bamboo Banana Tiki?
Bruine rum (1 deel)
Lichte rum (1 deel)
Banaan (5 partjes)
Optioneel: orgeat siroop (half deel)
Limoen (halve limoen)
Ananassap (1,5 deel)
1 deel = 30 ml
Hoe maak je een Bamboo Banana Tiki?
Begin met het muddlen van limoen suiker met 3 banaan partjes en 2 kleine schepjes rietsuiker. Even zeven zodat je alleen het sap overhoudt in je glas. Hierna voeg je met een barmaat de ananassap toe en een half deel orgeat siroop (optioneel). Dit geeft een amandelsmaak die lekker combineert met de tropische smaken van de tiki. Daarna de donkere rum en de lichte rum. Even goed roeren met ijs. Als laatste voeg je nog crushed ice toe. Garneren met ananassap bladeren in het glas en 2 partjes banaan. En iets roods zoals een framboos of een cocktailkers. Mooi voor het contrast!
Tiki cocktails
Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:
Deel je zelfgemaakte Bamboo Banana Tiki via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.