Planter's Punch foto

Planter's Punch foto
Planter’s Punch
Bart krijgt maar geen genoeg van tiki cocktails deze zomer. Daarom maakte hij nu weer een andere tiki cocktail. Deze Planter’s Punch. Een bekende tiki die je maakt met ananassap, sinaasappelsap, grenadine, angostura bitters. En – zoals bij alle tiki cocktails – veel rum!

Wat heb je nodig voor een Planter’s Punch?

Bruine rum (1 deel)
Lichte rum (1 deel)
Limoen (halve limoen)
Ananassap (1 deel)
Sinaasappelsap (1 deel)
Grenadine (2-3 druppels)
Angostura bitters (3 druppels)
Garnering: ananaspartje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Planter’s Punch?

De Planter’s Punch maak je in het glas gevuld met ijs. Begin met ananassap, vergeperste sap van limoen en verse sinaassappel van 1 sinaasappel. Voeg daarna de rum toe met een barmaatje. Lichte rum en donkere rum. Voeg een paar druppels grenadine zodat je een mooie rood-oranje gloed krijgt in je tiki. Even roeren. Eventueel vul je het glas nog aan met ijs. De angostura bitters doe je op het laatste toevoegen, drie druppels. Garneren met ananaspartje.

Tiki cocktails

Hou je van tiki cocktails? Bekijk dan zeker ook onze andere tiki cocktails:

Deel je zelfgemaakte Planter’s Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop