Tequila en BBQ gaat heel goed samen. Daarom bedacht ik een paar originele cocktails met tequila. Zoals een Smoky Margarita en een Corona Sunrise. Uiteraard hoort er bij een BBQ ook een cocktail met watermeloen.

In deze blog heb ik ze allemaal op een rijtje gezet.

Corona meets Tequila Sunrise en Blue Lagoon

Corona flesjes kun je gebruiken om cocktails mee te maken. Het werkt heel simpel. Je neemt er een slok uit en voegt er gekleurde ingredi├źnten aan toe. Met tequila, sinaasappelsap en grenadine (of strawberry likeur) maak je er een Corona Tequila Sunrise van. De Corona Laguna maak je met tequila, citroensap en blue curacao. Ziet er super leuk uit!

Bekijk hier het recept van de Corona Sunrise en de Corona Laguna

Smoky Margarita

Mijn favoriete Margarita is deze Smoky Margarita met siroop van limoen in gerookte tijm. Super tasty. Zeker in combinatie met een randje met zout en limoenrasp.

Bekijk hier het recept van de Smoky Margarita

Watermelon Granita

IJskoude, zomerse cocktail met tequila en watermeloen. Deze maak je in de blender met veel crushed ice waardoor je een mooie granite cocktail krijgt met watermeloen.

Bekijk hier het recept van de Watermelon Granita

Peach Smash met perzik en tequila

Hou je van perzik en munt? Dan is deze verfrissende tequila cocktail echt iets voor jou. Hij is ook nog eens makkelijk te maken in een pitcher. Dus nodig je vrienden uit, maak een pitcher en het wordt vanzelf gezellig!

Paloma

Met deze cocktail kan niks fout gaan. Zorg dat je limoen, tequila en grapefruit frisdrank van Fevertree in huis hebt en je hebt deze zo op tafel gegooid. Kijk maar of je wel of geen zin hebt om een zout of cayun randje te maken. Hele toegankelijke longdrink cocktail.

Bekijk hier het recept van de Paloma

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate