De Caipirinha is een swingende Braziliaanse cocktail op basis van Braziliaanse cachaca rum, limoen en rietsuiker.
Ingrediënten
- 2 limoenen
- 40 ml cachaca rum
- 2 barlepels Rietsuiker
benodigdheden
- muddler
- barmaatje
Cocktailrecept Caipirinha
- Gebruik een stevig glas om in te muddlen
- Begin met 6 partjes limoen en 2 barlepels rietsuiker
- Even goed muddlen in het glas
- Vul het glas met crushed ice
- Giet 40 ml cachaca rum in het glas
- Goed roeren met een barlepel en eventueel afvullen met crushed ice
- Garneren met limoentje
When life gives you lemons make a Caipirinha!
Herkomst van de Caipirinha
De naam van deze cocktail is afgeleid van het in Brazilië gebruikte woord Caipira. Deze term werd doorgaans gebruikt voor de plattelandsbewoners. De eerste cocktails zijn dus waarschijnlijk niet gedronken op een wit swingend Braziliaans strand zoals wij ons dat voorstellen, maar op het platteland.
Cachaca of beter gezegd Cachaça
Cachaca is de rum van Brazilie. Deze wordt gemaakt op basis van een destillaat uit suikerriet en is vergelijkbaar met witte rum, maar dan iets scherper van smaak en sterker qua alcohol. En dit proef je ook wel in de Caipirinha. Cachaca wordt gebruikt in Caipirinhas en in Batidas of gewoon puur. Bij Nederlandse slijters kun je vragen naar Cachaca 51 of Sagatiba.
Makkelijk variëren
Op de klassieke Caipirinha kun je net als op Mojito goed variëren met verschillende fruitsmaken als aardbeien, kiwi (kiwi gold), passievrucht of bijvoorbeeld de Passion Caipirinha met passievrucht. Zorg wel dat je sappig en zoet fruit gebruikt en de hoeveelheid rietsuiker die je toevoegt hierop afstemt.
dre zegt:
liters van gedronken op de Dominicaanse republiek, heerlijk !