Cherry Daiquiri

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop
Ben jij fan van kersen in de zomer? Maak er een lekkere zomerse Cherry Daiquiri mee met rum, limoen en kersen!
Glas Martiniglas
Smaak Fruitig, Zoet
Bereiding Gemiddeld
Sterkte Sterk

Ingrediƫnten

  • rum 45 ml
  • gemuddelde kersen 3 kersen
  • Limoensap 1 limoen
  • Suikersiroop 5 ml

benodigdheden

  • shaker
  • barmaatje
  • cirtusperser
  • muddler

Instructies

  • Begin met het muddlen van 3 ontpitte kersen. Gebruik hier voor een boston shaker of een mixing glas en een muddler
  • Voeg de kersen pulp toe aan een shaker met ijs
  • Voeg met een barmaatje 45 ml rum en 5 ml suikersiroop toe
  • Met een citrusperser voeg je sap toe van een halve limoen.
  • Krachtig shaken tot je een frostlaagje aan de buitenkant van je shaker krijgt
  • Uitschenken door te doublestrainen (strainer + zeefje) in een mooi martiniglas zonder het ijs
  • Je vangt de kersen pulp op in het zeefje
  • Opdienen met een garnering van kersen

Ben je op zoek naar de Daiquiri met rum en limoen?

Bekijk hier het recept van de klassieke Daiquiri

Heerlijke zomerse cocktail met kersen

Kersen zijn heerlijk in de zomer. Zeker als ze lekker zoetrijp zijn. De combinatie met rum maakt er echt een lekkere zomerse Daiquiri van. De kersen geven je cocktail een mooie rode kleur. Gebruik minder suikersiroop dan dat je gewend bent bij de klassieke Daiquiri, de kersen maken de cocktail al lekker zoet.

Tip: gebruik niet te veel suikersiroop want de kersen zijn al zoet van zichzelf.

Variƫren met fruitsmaken

De klassieke Daiquiri staat er om bekend dat je hier heel makkelijk op kunt variƫren. Mango Daiquiri, Banana Daiquiri, Watermelon Daiquiri. Bekijk ook de Strawberry Daiquiri en de Frozen Mango Daiquiri

frozen mango daiquiri cocktail

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Wat vind jij van deze cocktail?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel het recept