User Avatar
door Bart

Geregeld krijgen wij vragen over cocktail sets en welke je moet kiezen als je net begint met cocktails maken. Als je wil beginnen met zelf cocktails maken, dan is een goede cocktail set met de juiste tools zeker geen overbodige luxe. De meeste cockailshaker sets zijn samengesteld vanuit het shaken. Maar aangezien er 3 basistechnieken (met shaker, barlepel, muddler) zijn om cocktails te maken (zie ook mijn blog over 10 cocktailtechnieken) heb je meer nodig dan alleen een shaker, jigger en strainer. Anders kun je bepaalde cocktails gewoon niet maken. Let daar dus op bij de keuze voor een cocktailbar set.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Geregeld krijgen wij vragen over welke cocktail set je zou moeten kiezen als je net begint met cocktails maken of dit vaker wilt gaan doen thuis. Feit is, van een multifunctionele, duurzame cocktailset kun je nog jaren lang plezier hebben. Daarom zijn we aan de slag gegaan met deze blog, om te helpen in het kiezen van de juiste cocktail set voor jou.

Waaruit bestaat een goede cocktail set?

De meeste cocktailsets zijn samengesteld vanuit het shaken. Maar laat je niet verrassen, er zijn namelijk 3 basistechnieken (met shaker, barlepel ) om cocktails te maken (zie ook mijn blog over 10 cocktailtechnieken). Daarom heb je ook meer nodig dan alleen een shaker, barmaatje en strainer. Anders kun je bepaalde cocktails niet maken zoals een Caipirinha, of een Mojito. Of klassiekers zoals de Negroni en de Old Fashioned die je maakt door t stirren met een barlepel en een mixing glas. Let dus op welke cocktails je wilt gaan maken en welke techniek hierbij hoort bij je keuze.

Zelf cocktails maken; haal de juiste cocktail tools in huis

Als je wil beginnen met zelf cocktails maken of dat vaker wil gaan doen, dan is een goede set met de juiste tools dan ook zeker geen overbodige luxe. Een goede set bestaat uit minimaal 4 delen: shaker, jigger (barmaatje), strainer, barlepel. Je kan daar ook nog een muddler (stamper), citrusperser (of elbow) aan toevoegen. Die gebruiken wij ook veel.

Kies niet de goedkoopste cocktail set, deze bestaan vaak uit minder onderdelen of ze zijn van minder kwalitatief materiaal

Bij winkels als de Blokker en de Action en bij veel webshops zie je veel goedkope cocktail sets. Niks mis mee. Goedkope sets bestaan vaak uit 3 delen (shaker, barmaatje, zeefje) of je krijgt een “huis-tuin-en-keukenset”. Ik zou daar persoonlijk niet voor kiezen om mee te beginnen, want deze zul je al snel moeten uitbreiden.

Voor dit artikel hebben we die verschillende cocktailsets getest: van BarDeluxe, van Leopold Vienna en van Cocora.

Cocktailset Leopold Vienna (6-delig)

De 6-delige cocktailset van Leopold Vienna bestaat uit een cocktailshaker, barmaatje, ijsemmer, ijstang, strainer en barlepel. Het is een kwalitatieve (duurzaam) en stijlvolle set in mat RVS. Het enige wat ik mis is een in deze cocktail set is de muddler. Die hebben ze overigens wel, dus als je wilt kun je die apart kopen.

Fijne en praktische set. In onze shop hebben we nog meer cocktailsets van Leopold Vienna.

Cocktailset van BarDeluxe (12-delig)

De vernieuwde cocktailset van BarDeluxe* is een 12-delige set. In de set zit niet alleen een shaker, een strainer, een barlepel en een handig barmaatje, maar bijvoorbeeld ook een muddler en een zesteur voor je citroen zest. De set is luxe uitgevoerd in 3 verschillende uitvoeringen (zilver, goudkleurig, zwart). Alle onderdelen zijn van kwalitatief RVS materiaal, dit heeft als voordeel dat je je spullen na gebruik ook kunt afwassen in de vaatwasser. De set is multifunctioneel, dus je kunt er verschillende cocktailtechnieken mee gebruiken. De 12-delige set is te koop vanaf 49,99 euro bij Bol.com.

*Voor een uitgebreide beoordeling van de BarDeluxe set zie onze review

Uitgebreide en kwalitaiteve set. BarDeluxe heeft nog veel meer mooie cocktailproducten. Bekijk de hele cocktail collectie via Bol.com.

Martini cocktailset Cocora (9-delig)

Fancy a martini? Ben jij een liefhebber van martini cocktails zoals de Pornstar Martini, Espresso Martini of de klassieke Dry Martini? Dan is de 9-delige Cocora Martini cocktailset een mooie set om jouw martini cocktail mee te maken en uit te drinken. In deze set zit niet alleen een RVS shaker, barmaatje, strainer en barlepel, maar ook twee classy Martini coupe glazen en twee fancy prikkers. Voor je olijven (of de frambozen) in je martini cocktail.

Fancyness in a box! Met name de combinatie van de shaker set en de stijlvolle martiniglazen en prikkers vind ik erg geslaagd om martini cocktails mee te maken.

Beoordeling cocktailsets

We hebben beoordelingen gegeven op de belangrijkste criteria. 3 sterren = voldoende, 4 sterren = goed, 5 sterren = top

Set BarDeluxe Set Leopold Vienna Cocora Martini set
Shaker************
Barlepel************
Barmaatje*************
Muddler****
IJsemmer*****
Cocktailglazen*****
Duurzaamheid***************
Uitstraling***************
Compleet************

Alledrie de cocktail sets komen positief uit onze beoordeling voor thuisgebruik. Stuk voor stuk zijn de sets een prima keuze. Het is net waar je het meeste belang aan hecht en welke cocktails je er mee wilt maken.

Lees ook: Welke cocktailshaker past bij jou?

Meer weten of tips nodig over het maken van cocktails?

Wij krijgen geregeld vragen van mensen die willen beginnen met cocktails maken en waar ze op moeten letten. Dus heb je vragen of wil je meer weten? Stuur ons gerust een mailtje of een DM via Insta.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate