We kregen een cocktailset opgestuurd van BardeLuxe. Of we de set even wilden beoordelen voor thuisgebruik? Daar waren we wel benieuwd naar. Om niet over één nacht ijs te gaan, maakten we twee verschillende cocktails: een Watermelon Cosmo die je moet shaken en een Pink Gin Tonic die je in het glas bereidt.

Wat zit er in de cocktailset?

De cocktailset van BarDeluxe bestaat uit 12 onderdelen, alles is uitgevoerd in RVS en wordt thuis geleverd in handzame doos.

Inhoud cocktailset:
– 1x shaker
– 1x barlepel
– 1x strainer (barzeef)
– 1x ijstang
– 1x flesopener
– 2x jigger (barmaatje)
– 2x pourer (schenktuitjes waarmee je handmatig kunt pouren uit de fles)
– 3x whiskey steentjes

Ook beschikbaar met bamboo standaard (foto onder)

En hoe werkt ie?

Watermelon Cosmo
Voor de Watermelon Cosmo gebruikten we de shaker, het barmaatje en de strainer. De shaker is makkelijk in gebruik en met 750 ml heeft het een groter volume dat vergelijkbaar is met de Boston shaker. Hierdoor kun je meerdere cocktails in 1 keer maken en uitschenken. Het barmaatje is makkelijk in gebruik en praktisch: de exacte afmetingen (15 ml en 30 ml) staan er op aangegeven. Er is ook een grotere versie (20 ml en 40 ml).

Lees ook onze blog over shakers, over hoe je een shaker gebruikt en welke verschillende soorten shakers er zijn.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het cocktailrecept van de Watermelon Cosmo

Pink Gin Tonic
Voor de Pink Gin Tonic gebruikten we het barmaatje, de barlepel en de ijstang. Daarnaast was de flesopener handig om de tonic te openen. Het mesje dat er aan zit kun je gebruiken voor garnering. De ijstang hebben we getest met een grote ijsbal. En dat ging prima. De barlepel is kleiner dan we gewend zijn, maar voor een gin tonic of een longdrink prima. Alleen bij een karaf of pitcher is de barlepel te klein. Pluspunt is dat de barlepel bolt, hiermee kun je kleine hoeveelheden toevoegen zoals suikersiroop of Angostura. Of bijvoorbeeld peperbolletjes of rozenblaadjes in de Gin Tonic. De achterkant is plat en dat is fijn als je wilt layeren zoals bij een Dark n Stormy met donker rumlaagje.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het cocktailrecept van de Pink Gin Tonic

Wat vinden we ervan?

Het is een praktische cocktailset die niet misstaat als set in je keuken. Het materiaal is kwalitatief en vaatwasserbestendig – niet onbelangrijk als je regelmatig cocktails maakt. Het is een uitgebreide set voor meerdere cocktailtechnieken en waar je qua cocktails veel kanten mee op kunt. Mojito’s, Martini’s, longdrink cocktails, gin tonics you name it.

Extra: cocktailboekje met recepten

Voor die mensen die onze site niet kennen (ja ook die mensen bestaan) is het ook praktisch dat er een cocktailboekje bij zit met beschrijvingen van 9 populaire cocktailrecepten zoals de Margarita en de Caipirinha. Je kunt meteen aan de slag. En ik moet toegeven: het is een mooi boekje met mooie cocktailfotografie!

Grootste pluspunten

1. Uitgebreide set geschikt voor meerdere cocktailtechnieken

2. Grote shaker (750 ml) met strainer

3. Kwalitatief materiaal zowel qua uitstraling als qua duurzaamheid

Zijn er ook dingen waar we minder fan van zijn?

De metalen whiskey steentjes hebben we geprobeerd, maar zullen we niet vaak gaan gebruiken. Maar toegegeven als je niet wilt dat je whiskey of rum on the rocks verwatert dan zijn whiskey steentjes wel een goed alternatief voor ijs.

En dan nog één ding dat we toch wel een beetje missen

Voor veel cocktails gebruiken wij verse limoen of citroen. Hiervoor heb je een citrusperser (elbow) nodig. Deze komt bovenaan ons wensenlijstje.

En wat kost ie?

De set is verkrijgbaar bij Bol.com waar je ook veel positieve reacties ziet staan. Deze set is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: als twaalfdelige cocktailset in RVS (39,99 euro) en een set inclusief handige bamboo standaard (49,99) euro. En die laatste staat nu bij ons in onze homebar.

Wij zijn niet de enige die enthousiast zijn over deze cocktailset. Lees ook hoe de cocktailsets van BarDeluxe worden beoordeeld op reviewsite www.top-x.nl 
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate