Daiquiri Watermelon foto
User Avatar
door Bart

Met watermeloen kun je ook een lekkere frisse Daiquiri Watermelon maken. Je gebruikt verse watermeloen, verse limoen. Voeg hier rum aan toe, en je hebt een smaakvolle basis voor een Daiquiri.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

In de zomer als het bloedheet is dan vind ik watermeloen altijd erg lekker. Niet alleen voor na het eten of na de BBQ maar ook gewoon om cocktails van te maken met verse watermeloen. Als je een goede watermeloen hebt dan is die zo sappig en zoet dat je bijna niks hoeft toe te voegen. Want door een beetje rum, een beetje limoen en een hele hoop crushed ice toe te voegen in je blender, maak je zo een super lekkere, frisse Watermelon Daiquiri!

Tip: wist je dat je met watermeloen, limoen en munt een heerlijke verse fruitsalade kunt maken? Lekker voor de zomer!

Wat heb je nodig voor een Daiquiri Watermelon?

Verse watermeloen (4-5 stukken)
Witte rum (1 deel)
Limoensap (1 halve limoen)
Crushed ice: 1 vol glas
Garnering: watermeloen driehoekje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Daiquiri Watermelon?

Gebruik een blender. Begin met 4-5 stukjes watermeloen en limoensap van een halve limoen. Voeg ook met een barmaatje 1 deel rum toe. Voeg ook wat crushed ijs toe voor je gaat blenden (vol glas). Blenden, tot je een geleidelijke vloeistof krijgt. Is de kleur niet rood genoeg, doe er dan een paar stukjes watermeloen bij tot je de gewenste mooie rode kleur hebt. Voor je uitschenkt even proeven of de cocktail de juiste combinatie van zoet of zuur heeft. Niet zoet genoeg? Voeg dan suikersiroop toe. Niet zuur genoeg? Dan heb je extra limoen nodig. Daarna schenk je uit met een strainer in een margaritaglas. Lekker vol tot aan de rand. Tot slot garneren met ene mooi stukje verse watermeloen.

Liever alcoholvrij?

Deze Daiquiri Watermelon doet het prima zonder alcohol, je maakt hem hetzelfde alleen dan natuurlijk zonder de rum. Eventueel kun je nog een muntkroontje toevoegen voor de variatie van je alcoholvrije Daiquiri.

Daiquiri cocktails

Met Daiquiri cocktails kan je oneindig blijven variëren met verschillende ingrediënten. Je hebt altijd een paar basis elementen nodig en de rest is variabel. Je favoriete fruit is de smaakmaker. Bijvoorbeeld aardbeien, watermeloen, kiwi, banaan of de klassieke daiquiri met limoen.

Check ook onze recepten:
Daiquiri
Strawberry Daiquiri
Kiwi Daiquiri
Banana Beach Daiquiri

Deel je zelfgemaakte Daiquiri Watermelon via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate