Kiwi Daiquiri foto
User Avatar
door Bart

Met Daiquiri cocktails kan je net als met soepen oneindig blijven variëren met verschillende ingrediënten. Je hebt altijd een paar basis elementen nodig en de rest is variabel. Je favoriete fruit is de smaakmaker. Al eens een cocktail met kiwi gedronken? Dan is dit er zeker een om te proberen! Zelfs als je niet van kiwi houdt. Boordevol vitamine: de Frozen Kiwi Daiquiri!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Al eens een cocktail met kiwi gedronken? Dan is dit er zeker een om te proberen! Zelfs als je niet van kiwi houdt. Boordevol vitamine: de Kiwi Daiquiri!

Wat heb je nodig voor een Kiwi Daiquiri?

Witte rum (1 deel)
Suikersiroop (1 el)
Limoen (sap van een halve limoen)
Kiwi Gold (2 stuks)
Crushed ice (1 glas)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Kiwi Daiquiri?

Voor deze cocktail gebruik ik het liefst kiwi gold. Deze kiwi soort is lekker zoet. Snijd 2 kiwi’s door de helft om ze uit te lepelen. Voor je hiermee aan de slag gaat maak je een schijfje voor de garnering. Doe de kiwi in de blender. Pers hierover een halve limoen, voeg rum (1,5 barmaatje) en suikersiroop (2 barlepels) toe. Crushed ice voeg je in delen toe tussen het blenden. Blend en uitgieten in een Margarita glas. Garneren met kiwischijfje.

Daiquiri cocktails

Met Daiquiri cocktails kan je oneindig blijven variëren met verschillende ingrediënten. Je hebt altijd een paar basis elementen nodig en de rest is variabel. Je favoriete fruit is de smaakmaker. Bijvoorbeeld aardbeien, watermeloen, kiwi, banaan of de klassieke daiquiri met limoen.

Check ook onze recepten:
Daiquiri
Strawberry Daiquiri
Watermelon Daiquiri

Deel je zelfgemaakte Daiquiri Kiwi via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate