Watermelon Daiquiri foto
User Avatar
door Bart

De Watermelon Daiquiri is een heerlijke, ijskoude cocktail met watermeloen die lekker is om in de zomer te drinken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze zomer vind ik het heerlijk om cocktails met Watermeloen te maken. Eerder maakte ik al een Watermelon Mule met vodka en Watermelon Shots met tequila. Ook als daiquiri is deze cocktail ook een absolute aanrader in de zomer!

Wat heb je nodig voor een Watermelon Daiquiri?

Witte rum (1 deel)
Wild Strawberry likeur (1 deel)
Limoensap (sap van halve limoen)
Watermeloen
Crushed ice (1 glas)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Watermelon Daiquiri?

Deze cocktail heb ik met een shaker gemaakt. Begin met watermelon likeur en rum in je shaker te gieten. Voeg ook limoensap toe. Even goed shaken. Normaal gebruik ik een margarita glas voor daiquiri cocktails, maar in dit geval heb ik de cocktail uitgeschonken in een mooi long drink glas gevuld met crushed ice. Helemaal vullen tot aan de rand en subtiel garneren met 3 mooie stukjes verse watermeloen die je mooi tussen het ijs styleert. Om ze bij elkaar te laten heb ik een klein prikkertje gebruikt.

Andere Daiquiri cocktails

Op de klassieke Daiquiri heb je veel fruit varianten. Probeer zeker ook de Daiquiri Kiwi of bijvoorbeeld een Banana Daiquiri of de Strawberry Daiquiri. Mijn favoriet is de Mango Daiquiri

Deel je zelfgemaakte Watermelon Daiquiri via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate