De Scroppino ziet er niet alleen classy en elegant in in dat mooie champagneglas. Deze Italiaanse cocktail is ook nog eens een fluweelzachte cocktail door de combinatie van vodka, prosecco en citroen sorbetijs. Niet voor niets een van de populairste cocktails tijdens de feestdagen die het goed doet als tussengerecht of als dessert.

In deze blog het klassieke recept en ook een mooie variant erop: de Mango Passion Scroppino.

Klassieke Scroppino

De klassieke Scroppino maak je met citroen sorbet ijs. Gebruik 2 bolletjes citroen sorbet ijs, voeg 20 ml vodka toe en 40 ml prosecco. Even blenden en uitschenken in een mooi champagneglas met sierlijke citroengarnering.

Dit feestelijke Brillant champagne glas is perfect om te proosten

Feestelijk alternatief voor de Scroppino

De Passion Scroppino maakten we laatst. Een heerlijke Scroppino maar dan op basis van mango en passievrucht. Ook een heerlijke combinatie voor de feestdagen! Voor deze Scroppino gebruik je in plaats van citroen sorbet ijs, 2 bolletje mango sorbet ijs en voeg je 20 ml vodka en 40 ml prosecco toe. Garneren met passievrucht en subtiel stukje munt.

Cocktail inspiratie voor de feestdagen

Op zoek naar nog meer cocktail inspiratie voor de feestdagen? Bekijk hier onze kerstcocktails en champagne cocktails die we maakten voor oud en nieuw.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate