French Martini

French Martini foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

French Martini foto
French Martini
Geen idee waarom ik nu pas deze klassieke French Martini gemaakt heb. Want dit is een heerlijke cocktail die ik zeker vaker ga maken. Je maakt deze cocktail met Chambord likeur, vodka en een beetje limoen. Swingende cocktail die wat mij betreft ook een meer tropische naam had mogen krijgen. Maar soit 😉

Pornstar Martini’s heb ik al genoeg gemaakt, dus ik ben heel blij met dit heerlijke alternatief! Simpele cocktail om te maken met een heerlijke smaak, vooral de combinatie met ananas en frambozen en de uitstraling van de cocktail vind ik te gek.

Wat heb je nodig voor de French Martini?

Chambord likeur (0,5 deel)
Vodka (1 deel)
Ananassap (1,5 deel)
Limoen (sap van kwart limoen)
Garnering: framboosje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de French Martini?

Begin met een shaker met een ijs. Gebruik een barmaatje om de Chambord likeur (0,5 deel), de vodka (1) en de ananassap toe te voegen. Als laatste voeg je sap van een kwart limoen toe. Even flink shaken en daarna uitschenken met een zeefje in een voorgekoeld martini glas. Hiervoor gebruik je een elegant martini glas die goed past bij de uitstraling van deze cocktail. Van het shaken met de ananassap krijgt de cocktail een mooi kraagje. Garneren met een framboosje voor extra “je ne sais quoi” gehalte.

Ook heerlijk als alcoholvrije cocktail

De French Martini is ook heerlijk als alcoholvrije cocktail. In plaats van chambord gebruik je dan verse frambozen. Je maakt hem dan als volgt: Muddle 5 frambozen. Voeg 2 delen ananassap toe. Sap van een kwart limoentje. Even shaken met ijs en uitschenken met een zeefje zodat de pulp niet in je martiniglas komt.

Deel je zelfgemaakte French Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Deze cocktail is 100% alcoholvrij