Goosebumps foto
User Avatar
door Bart

Deze Goosebumps is misschien wel de lekkerste cocktail die ik heb gedronken met rode peper. Als je deze cocktail drinkt dan denk je een zacht zoete cocktail te drinken. Op het laatst krijg je nog een lichte pepersmaak door. Zachtzoete aardbeiencocktail met een heerlijk randje!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Ik heb al heel wat lekkere cocktails gedronken en gemaakt met rode peper. Maar deze Goosebumps is misschien wel de lekkerste cocktail die ik heb gedronken met rode peper. Als je deze cocktail drinkt dan denk je een zacht zoete cocktail te drinken. Op het laatst krijg je nog een lichte pepersmaak door. Zachtzoete aardbeiencocktail met een heerlijk randje!

PS: ik heb deze cocktail voor het eerst in cocktailbar Sips gedronken in Antwerpen. Daarna kon ik niet wachten om hem zelf te maken!

Wat heb je nodig voor een Goosebumps?

Grey Goose vodka (1 deel)
Wild Strawberry (1 deel)
Citroen (sap van halve citroen)
Suikersiroop (1 theelepel)
Honing (naar smaak)
Crushed ice (of water)
Garnering: rood pepertje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Goosebumps?

Je kunt deze cocktail op twee manieren maken. Als je verse aardbeien gebruikt dan gebruik je een blender. Gebruik je aardbeien likeur dan kun je gewoon een shaker gebruiken. In dit geval heb ik een shaker gebruikt. Begin met 1 barlepel honing, daarna een barmaatje vodka (Grey Goose vodka uiteraard), aardbeien likeur en sap van een halve citroen. Voor de spice voeg je 1 peperringetje (met pitjes) toe voor het shaken. Even krachtig shaken, voorproeven met een rietje en uitschenken zonder de peper pitjes. Als je Goosebumps cocktail uitgeschonken is, dien je hem op met een klein pepertje jn het glas. Het oog wil ook wat!

Andere cocktails met rode peper

Andere cocktails met peper die ik eerder heb gemaakt:

Deel je zelfgemaakte Goosebumps via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate