Grapefruit Raspberry Mojito foto
User Avatar
door Bart

Dit is onze tip voor Moederdag dit jaar. De frisse Grapefruit Raspberry Mojito. Omdat je hem 's middags al wil drinken maak je hem light (met een beetje rum) of alcoholvrij zonder rum zoals ik nu ik zwanger ben. Ook heel goed te doen kan ik je zeggen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Grapefruit Raspberry Mojito foto
Grapefruit Raspberry Mojito
Dit is onze tip voor Moederdag dit jaar. De frisse Grapefruit Raspberry Mojito. Het is een variant op de Mojito met grapefruit en frambozen. Omdat je hem ‘s middags al wil drinken maak je hem light (met een beetje rum) of alcoholvrij zonder rum zoals ik nu ik zwanger ben.

Wat heb je nodig voor de Grapefruit Raspberry Mojito?

Rum (0,5 deel)
Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels)
Limoen (4 partjes)
Grapefruitsap van een halve grapefruit
Bruiswater

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Grapefruit Raspberry Mojito?

Begin met limoenpartjes en wat rietsuiker (3 barlepels). Niet te zuinig met de rietsuiker want de grapefruit is wat zuur en bitter en dat heeft wat tegengewicht nodig. Even muddlen zodat de limoen goed mengt met de rietsuiker. Hierna volgt de grapefruitsap. Deze kun je gewoon met je handen uitpersen in het glas. Eventueel kun je ook nog een paar muntblaadjes toevoegen. Dat heb ik niet gedaan. Nu komt de rum, een half deel. Voeg crushed ice toe tot 90% van je glas. Even roeren zodat de ingrediรซnten mooi naar boven komen (anders blijft alles in de bodem van je glas liggen). Als laatste aftoppen met bruiswater en garneren met grapefruit partjes en frambozen. En je hebt een heerlijke frisse cocktail om jezelf of je moeder mee te trakteren op Moederdag!

Andere variaties op de Mojito

Een bekende variant op de originele cocktail is de Mojito Strawberry ook wel bekend als Mojito Venezolano. Bij deze variant worden er aardbeien toegevoegd aan het bekende recept.
Andere variant is de Mojito Royal. Hier wordt het bruiswater vervangen door champagne. En dan is er nog de mooie Dutch Tulip die je opdient met een oranje tulp.

Ook lekker alcoholvrij

Wil je deze Grapefruit Raspberry Mojito liever alcoholvrij? Dat kan heel makkelijk. Dan maak je de cocktail gewoon zonder rum. Ook heel goed te doen kan ik je zeggen!

Deel je zelfgemaakte Grapefruit Raspberry Mojito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate