De Hibiscus Sour is een sour cocktail die je maakt met hibiscus siroop. Leuk om te maken als Blooddripping Hibiscus Sour voor Halloween!
Aantal 1 cocktail
Ingrediënten
- Whiskey 45 ml
- Citroensap sap van halve citroen
- Hibiscus siroop 15 ml
- Eiwit van 1 ei
- Garnering: hibiscus bloem
Benodigdheden
- Citroenperser
- shaker
- barmaatje
Bereidingswijze
- Dry shake met eiwit daarna met ijs
Cocktailrecept Hibiscus Sour
- Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
- Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
- Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 15 ml hibiscus siroop.
- Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
- Voeg ook het eiwit toe.
- Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
- Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
- Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje en heeft je sour een mooie kleur van de hibiscus
- Garneer deze met een mooie hibiscus bloem
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious
Tip: de hibiscus kun je kopen bij de Hanos. Dit is een pot met hibiscus bloemen op siroop. En er staan leuke cocktailtips op!
Leuke Halloween cocktail: Blooddripping Hibiscus Sour
Vind je het ook leuk om met Halloween een creatieve cocktail te maken? Als je een beetje van de Hibiscus siroop morst over de rand van je glas krijg je een mooie Blooddripping Hibiscus Sour.
Andere “bloederige” sour cocktail
Een andere “bloederige” sour cocktail is de New York Sour met een laagje rode wijn. Bekijk het volledige recept van de New York Sour.
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate