Hibiscus Sour

Hibiscus-Sour cocktail

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop
De Hibiscus Sour is een sour cocktail die je maakt met hibiscus siroop. Leuk om te maken als "Blooddripping" Hibiscus Sour voor Halloween!
Glas Tumbler
Smaak Zuur
Bereiding Moeilijk
Sterkte Sterk
Aantal 1 cocktail

Ingredi├źnten

  • Whiskey 45 ml
  • Citroensap sap van halve citroen
  • Hibiscus siroop 15 ml
  • Eiwit van 1 ei
  • Garnering: hibiscus bloem

Benodigdheden

  • Citroenperser
  • shaker
  • barmaatje

Instructies

  • Begin met het scheiden van het eiwit. Gebruik een rauw ei en scheid het eiwit van het eigeel in een kommetje. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt.
  • Gebruik een shaker, maar begin zonder ijs
  • Voeg met een barmaatje 45 ml van je favoriete whiskey toe gevolgd door 15 ml hibiscus siroop.
  • Knijp nu met een citrusperser een halve citroen in je shaker uit.
  • Voeg ook het eiwit toe.
  • Stevig shaken (dry shaken) en voeg daarna ijs toe om het nog een keer te shaken totdat er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  • Schenk de mix uit de shaker uit in een mooi whiskey glas. Schenk ook het ijs uit.
  • Als je goed geshaket hebt zie je nu een mooi wit schuimlaagje en heeft je sour een mooie kleur van de hibiscus
  • Garneer deze met een mooie hibiscus bloem

Tip: de hibiscus kun je kopen bij de Hanos. Dit is een pot met hibiscus bloemen op siroop. En er staan leuke cocktailtips op!

Leuke Halloween cocktail: Blooddripping Hibiscus Sour

Vind je het ook leuk om met Halloween een creatieve cocktail te maken? Als je een beetje van de Hibiscus siroop morst over de rand van je glas krijg je een mooie Blooddripping Hibiscus Sour.

Andere “bloederige” sour cocktail

Een andere “bloederige” sour cocktail is de New York Sour met een laagje rode wijn. Bekijk het volledige recept van de New York Sour.

New York Sour

Wat vind jij van deze cocktail?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel het recept