User Avatar
door Bart

De Irish Mint Julep is de Ierse variant op de Mint Julep. Lekkere cocktail voor liefhebbers van Ierse whiskey! Bekijk het recept op onze site.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Irish Mint Julep
Irish Mint Julep

De Irish Mint Julep is de Ierse variant op de Mint Julep. De uitstraling van de cocktail met de donkergele kleur van de whiskey en het groene munt takje past bovendien erg goed bij de Ierse kleuren. Lekkere cocktail voor liefhebbers van Ierse whiskey!

De Irish Mint Julep is de Movember cocktail van Harry. Jameson is zijn favoriete whiskey merk. Lees ook zijn Tales of a Moustache.

NB: ook een mooie cocktail voor St Patrick’s Day!

Wat zit er in een Irish Mint Julep?

Ierse whiskey (2 delen)
Suiker + water (1 barlepel)
Takje munt
Angostura bitters (2 a 3 druppels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Irish Mint Julep?

Deze whiskey cocktail maak je bij voorkeur in een mooie klassieke tinnen cup. Gebruik anders een mooi tumbler glas. Begin met een aantal muntblaadjes en muddle deze met wat suiker en een beetje water (max een half deel). Vul hierna het glas met crushed ice. 2 delen Amerikaanse whiskey en 2-3 druppels Angostura bitters. Even stirren met een barlepel in het glas. Garneren met munt takje.

Movember cocktails

Bekijk ook onze andere Movember cocktails zoals de In Cognito, Movember Mule, de Movember Rain, de Sidecar en de Rum Old Fashioned.

Deel je zelfgemaakte Irish Mint Julep via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate