Vlnr: Hibiscus Royal, Lychee Martini, Sparkling Pornstar, Clover Club

Dit jaar zetten we de kerstboom al extra vroeg op in het huis. En zijn we nu al bezig met wat we gaan eten en drinken met kerst. Want kerst en oud & nieuw is dit jaar iets waar we extra naar uitkijken na al die dagen dat we niet het huis uit konden. En laten we hopen dat we iets van de feestdagen kunnen maken. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Dit jaar hebben we extra ons best gedaan om bijzondere cocktails te maken voor de feestdagen. Zoals de Clover Club, de Lychee Martini en twee bruisende cocktails: de Hibiscus Royal en de Sparkling Pornstar.

Kerst en Oud & Nieuw is dit jaar iets waar we extra naar uitkijken na al die dagen dat we niet het huis uit konden.

Lychee Martini: classy Martini met lychees en sake

Lychee Martini

De Lychee Martini is een cocktail met lychees die geรฏnspireerd is op de klassieke martini. Zoals je de klassieke martini maakt met olijven gebruik je voor deze cocktail lychees. En in plaats van vermouth gebruik je sake. Echt de moeite waard om te proberen. Bekijk het volledige recept van de Lychee Martini.

NB: sake is verkrijgbaar bij de AH. Mocht je geen sake willen dan kun je ook gin of triple sec gebruiken.

Clover Club: zacht als zijde met frambozen en gin

Clover Club cocktail

De Clover Club is een mooie lichtrode cocktail op basis van gin en frambozen. Even shaken met citroen en eiwit en je krijgt een heerlijke, zachte cocktail met een mooi wit kraagje. Garneren met framboosjes. Bekijk het volledige recept van de Clover Club.

Sparkling Pornstar: bruisend en vol passie

sparkling pornstar

De Sparkling Pornstar is een Pornstar maar dan met bubbels. Je maakt deze cocktail met passievruchtsap, vanille vodka en champagne, cava of prosecco. Garneren met passievrucht. Bekijk het volledige recept van de Sparkling Pornstar.

Hibiscus Royal: eyecatcher voor je gasten

Hibiscus Royal

Deze bruisende cocktail maak je met champagne, prosecco of cava. Hier voeg je 2 volle barlepels Hibiscus siroop aan toe en een hibiscus bloem. Makkelijk om te maken, althans als je de hibiscus siroop in huis hebt. Bekijk het volledige recept van de Hibiscus Royal.

NB: de hibiscus siroop met bloemen is verkrijgbaar bij Hanos.

Nog meer cocktails met bubbels

Vlnr: Lychee Rose, Kir Royal, Sprakling Pornstar, Hibiscus Royal

In onze blog met champagne cocktails hebben we onze 4 favoriete champagne cocktails staan.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate