Limoncello Margarita
User Avatar
door Bart

Lekkere variant op de standaard Margarita, de frozen Limoncello Margarita. Bekijk het cocktailrecept op de site en maak hem thuis ook eens voor je gasten!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Ik durf het bijna niet te zeggen. Maar mijn vader maakt zijn Margarita (zijn favoriete cocktail nota bene!) op basis van limoncello in plaats van limoenen. Je kunt je voorstellen dat ik dat natuurlijk echt niet vind kunnen! Dit wil niet zeggen dat ik een Limoncello Margarita niet lekker vindt. Margarita’s vind ik het lekkerst als ze frozen zijn. En dus past ijskoude limoncello daar prima bij. Maar het is natuurlijk geen klassieke Margarita!

Wat heb je nodig voor Limoncello Margarita?

Cointreau (1 deel)
Citroensap (halve citroen)
Limoncello (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Limoncello Margarita?

Omdat we deze cocktail frozen gaan maken gebruiken we bij het maken een blender. Allereerst doen we in de blender cointreau (1 deel), limoncello (1 deel) en verse citroensap (1 deel). Voordat je gaat blenden voeg je nog een half glas crushed ice toe zodat je een mooie granité krijgt. Ter compensatie van de zure citroen smaak kun je naar smaak suikersiroop toevoegen. Je kunt de margarita ook non-frozen maken. Dan gebruik je een shaker.

* je kunt uiteraard ook 1 deel tequila toevoegen.

Limoncello cocktails

Bekijk ook onze andere Limoncello cocktails

Deel je zelfgemaakte Limoncello Margarita via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate