Magnolia cocktail

De Magnolia vind ik één van de mooiste bloemen. Nu de lente volledig op gang is, staat de magnolia in de tuin bij mijn schoonmoeder in volle bloei. Dit inspireerde mij om een mooie zachte lentecocktail te maken. Door de yoghurt likeur is de smaak lekker zacht, maar de hoeveelheid gin maakt de cocktail ook wel sterk. Een druppeltje grenadine zorgt voor de mooie lichtroze kleur. Voor je meteen begint met de ingrediënten en een shaker wel even zorgen dat je een mooi Magnolia bloemetje plukt voor de garnering.

PS: deze cocktail is sterker dan ze eruit ziet. Pas op dat je er niet te veel van drinkt want voor je het weet zie je kikkers uit de lucht vallen of een duiker in een boom hangen. Wie de film Magnolia gezien heeft begrijpt wat ik bedoel. Heb je de film nog niet gezien, kijk de film dan met deze cocktail 😉

Wat heb je nodig voor de Magnolia?

Gin (1,5 deel)
Yoghurt likeur* (1 deel)
Limoensap (kwart limoen)
Grenadine (druppel)

* in plaats van yoghurt likeur kun je ook melk of vloeibare room gebruiken.

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Magnolia?

Gebruik als glas een gekoeld champagne coupe glas en een boston shaker met ijs. Als je de ingrediënten in de boston shaker doet dan kun je precies zien welke kleur de cocktail krijgt. In dit geval gaat het erom dat je cocktail licht roze wordt en dus mag je niet te veel grenadine gebruiken. Doe alle ingrediënten in het glas. Twee druppels grenadine. Even kort roeren voor de kleur. Daarna nog even shaken en uitgieten met een finestrainer in je glas. Je Magnolia bloemetje bevestig je subtiel aan je glas met een klemmetje zoals je het bloemetje in je haar zou dragen of je legt het naast het cocktailglas.

Andere lentecocktails met een bloemetje

Kun jij deze Magnolia wel waarderen? Misschien vind je de Lady Violet of de White Lady Romance dan ook wel leuk! Bekijk al onze lentecocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop