In de lente fluiten de vogeltjes hun mooiste lied en staan de bloemetjes in volle bloei. Dit jaar komt de lente lekker snel op gang. Het eerste weekend van maart worden we al meteen getrakteerd op zonnig lenteweer met temperaturen tot bijna 20 graden hier in het Zuiden. Reden te meer om een paar mooie lentecocktails te maken en te proosten op een mooie lente!

Onze lentecocktails hebben we opgefleurd met een bijpassend bloemetje. Welke van deze lentecocktails lijkt jou het lekkerste?

Let op: er zijn bloemen die eetbaar zijn. De bloemen die wij gebruikt hebben zijn puur decoratief en niet eetbaar. Zeg dat altijd even erbij als je een cocktail op dient!

Perestrojka

Perestrojka
Perestrojka
De Perestrojka is een cocktail met perensap, vodka en cointreau. Lekkere lichte cocktail die erg lekker is bij een lentesalade met peer en gorganzola.
Bekijk het volledige recept van de Perestrojka.

Lady Violet

Lady Violet
Lady Violet

De Lady Violet is een mooie paarse cocktail die je opdient met een viooltje. Om de cocktail paars te krijgen gebruik je parfait d’amour.
Bekijk het volledige recept van de Lady Violet

White Lady Romance

White Lady Romance
White Lady Romance
Misschien wel de meest romantische cocktail van deze 4 lentecocktails is de White Lady Romance. De St-Germain Elderflower geeft deze cocktail een bloemige bijsmaak. Dus heren, onthoud deze cocktail want hier kan geen bloemetje tegenop!
Bekijk het volledige recept van de White Lady Romance

Wild Orchid

Wild Orchid
Wild Orchid

De Wild Orchid is een heerlijk zachte martini cocktail. Met ananassap, donkere rum, elderflower siroop en natuurlijk een bloemetje als finishing touch. Als bloemetje gebruik je uiteraard een orchidee!
Bekijk het volledige recept van deze Wild Orchid.

Magnolia

Magnolia cocktail
Magnolia cocktail

De Magnolia vind ik één van de mooiste bloemen. Nu de lente zo vroeg begonnen is, staat de magnolia bij mijn schoonmoeder in volle bloei. Dit inspireerde mij om een mooie zachte lentecocktail te maken. Door de yoghurt likeur is de smaak lekker zacht, maar de hoeveelheid gin maakt de cocktail ook wel sterk. Een druppeltje grenadine zorgt voor de mooie lichtroze kleur. Voor je meteen begint met de ingrediënten en een shaker wel even zorgen dat je een mooi Magnolia bloemetje plukt voor de garnering.
Bekijk het volledige recept van deze Magnolia

Elderflower Gin Sour

Elderflower Gin Sour
Elderflower Gin Sour
Deze Elderflower Gin Sour heb ik later gemaakt, want de vliesbloesem (Elderflower) kwam in mei in bloei. Net op tijd voor moederdag! Het is een mooi wit bloemetje met een heerlijk, zoetige geur. Het wordt gebruikt om limonade en thee van te trekken, maar je kunt het ook prima gebruiken als garnering voor een cocktail met St-Germain Elderflower likeur.
Bekijk het volledige recept van deze Elderflower Gin Sour

Deel je zelfgemaakte lentecocktail via social media

Heb je één van deze lentecocktails gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate