Mandarine Sour
User Avatar
door Bart

De Mandarin Sour is een mooie oranje herfstcocktail met mandarijn en Napoleon Mandarine likeur. Je ziet vaak dat deze cocktail met citroen gemaakt wordt. Maar ik vond het toepasselijker om de cocktail met mandarijn te maken. Kies wel een zure uit, anders krijgt je cocktail niet de zure sour smaak!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Mandarine Sour

De Mandarin Sour is een variant op de klassieke Whiskey Sour. Wil je een Whiskey Sour maken? Bekijk dan hier ons volledige cocktailrecept.

De Mandarine Sour is een mooie oranje herfstcocktail met mandarijn en Napoleon Mandarine likeur. Je ziet vaak dat deze cocktail met citroen gemaakt wordt. Maar ik vond het toepasselijker om de cocktail met mandarijn te maken. Kies wel een zure uit, anders krijgt je cocktail niet de zure sour smaak!

Ingrediënten

Napoleon Mandarine likeur (45 ml)
Mandarijn (1 stuk)
Suikersiroop (1 barlepel)
Eiwit
Kaneel

Bereidingswijze

Gebruik een shaker half gevuld met ijs voor het beste resultaat. Begin met het schillen van een mandarijn. Doe dit met een mesje zodat je een mooie garnering kunt maken op het einde. Proef de mandarijn want om een lekkere sour te krijgen moet je wel een zure mandarijn hebben. Is de mandarijn niet zuur genoeg, neem dan een andere mandarijn of combineer met citroen sap. Voeg hierna eiwit van een ei toe en 1,5 barmaatje (45 ml) Mandarine Napoleon en een barlepel suikersiroop. Stevig shaken. Uitschenken met ijs in je cocktail glas. Je zult zien dat je een mooie schuimkraag meeschenkt nu. Als laatste een mooi snufje kaneel op de schuimkraag. Opdienen met een rietje.

Herfstcocktails

De Mandarin Sour is één van onze herfstcocktails. Bekijk ook onze andere herfstcocktails.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate