Old Passioned foto
User Avatar
door Bart

Deze Old Passioned is een variant op de klassieke Old Fashioned cocktail. Je maakt hem met passievrucht (vandaar de naam), rum añejo, limoen en angostura bitters. Opdienen in een classy tumbler glas met een passievrucht in het glas. Echt een cocktail om van te genieten!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Deze Old Passioned is een tropische variant op de klassieke Old Fashioned op basis van whiskey. Je maakt hem met passievrucht (vandaar de naam), rum añejo, limoen en angostura bitters. Opdienen in een classy tumbler glas met een passievrucht in het glas. Echt een cocktail om van te genieten!

Wat heb je nodig voor de Old Passioned?

Rum añejo (1,5 deel)
Passievrucht sap (1,5 deel)*
Limoensap (squeeze, 1 partje)
Angostura bitters (3 dashes / druppels)
Garnering: halve passievrucht

1 deel = 30 ml

*passievrucht sap is te verkrijgen bij de Jumbo of bij de exotische winkels. Turkse supermarkt of toko. Vraag naar Maaza.

Hoe maak je de Old Passioned?

Deze cocktail maak je in een classy tumbler glas. Begin met wat ijs in het glas. Daarin gaat 1,5 deel rum añejo (bruine rum). Voeg passievruchtsap toe, ook 1,5 deel. Een squeeze verse limoensap voor de smaak. Even roeren met een barlepel in het glas. En tot slot nog 3-4 dashes angostura bitters voor de classy beleving. Met een verse passievrucht garneer je je cocktail. Gebruik de helft en doe hier ook 2 dashes angostura bitters in, voor de verbinding met je cocktail. Benieuwd wat je ervan vindt!

Andere cocktails met passievrucht

Onze bekendste cocktail met passievrucht (en tevens mijn favoriete cocktail) is de Pornstar Martini. Een andere mooie variant die we zelf bedacht hebben, is de Vanilla Sky Daiquiri met rum en Licor 43. Ook zeker het proberen waard!

Deel je zelfgemaakte Old Passioned via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate