Papaya Tiki foto
User Avatar
door Bart

Deze tiki cocktail maak je in een papaya. Met rum, apricot brandy, passievruchtlikeur, papaya en mango haal je met deze cocktail de tropen in huis! Leuk voor vaderdag, of moet ik zeggen Papa(ya) dag!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Papaya Tiki foto
Papaya Tiki
Yes! Weer een nieuwe tiki cocktail. Dit keer een tropische tiki cocktail die je maakt in een papaya. Waarbij je de kelk van de papaya gebruikt als een glas voor je cocktail. Met rum, apricot brandy, passion likeur, papaya en mangosap haal je de tropen in je huis!

Wat heb je nodig voor een Papaya Tiki?

Rum (1,5 deel)
Apricot brandy (0,5 deel)
Passion likeur (0,5 deel)
Papaya (sap van 1 eetlepel papaya)
Mangosap (1 deel)
Limoen (sap van 1 limoen)
Angostura bitters (2-3 druppels)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Papaya Tiki?

Begin met het uitzoeken van een kelkvormige Papaya in de winkel (grote AH, toko of turkse supermarkt). Snijd een stuk van de onderkant ervan af. Niet te veel anders snij je de papaya open vannde binnenkant en gaat je cocktail lekken. Daarna snijd je ook de bovenkant van de papaya eraf. Dit gooi je niet weg maar gaat als eerste in de blender (althans het vruchtvlees). Met een barlepel hol je de papaya verder uit tot alle pitjes eruit zijn. Daarna ga je verder met de blender. Hier gaat bij 1 barmaatje mangosap en limoensap van 1 limoen. Even blenden en dan schenk je uit in een shaker gevuld met ijs. Voeg hier met een barmaatje apricot brandy (half deel), passion likeur (half deel) en rum (1 deel) aan toe. En als laatste nog wat angostura bitters. Even flink shaken. Voor het uitschenken vul je je papaya kelk nog met crushed ice en daarna schenk je je cocktail uit in de papaya. Eventueel kun je nog garneren met limoen of munt, al vind ik dat deze tiki cocktail geen garnering nodig heeft!

Andere zomerse cocktails

In mijn blog “Summer coming up: nieuwe zomercocktails” vind je een heerlijke Daiquiri met aardbeien en kiwi. Of wat te denken van de Caribbean Sling of de Hawaiian Island!

Alcoholvrije papaya cocktail

Nee, een tiki alcoholvrij maken kan natuurlijk niet. Daarvoor zit er simpelweg te veel alcohol in tiki cocktails. Maar in een Papaya kun je natuurlijk allerlei cocktails maken. Zoals een Papaya Colada (met papaya, kokosmelk en ananas) of een Papaya Sunrise (papaya, sinaasappelsap en grenadine). Voor mijn alcoholvrije e-book maakte ik een Papaya Punch met papaya, mango en kokoswater. Deze en nog 29 nieuwe alcoholvrije cocktails vind je in mijn e-book alcoholvrije cocktails.

Deel je zelfgemaakte Papaya Tiki via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate