
De Pisco Sour is een zoet zure cocktail op basis van Chileense Pisco brandewijn.
Aantal 1 cocktail
Ingrediënten
- Pisco 45 ml
- Limoen Sap van 1 limoen
- Suikersiroop 7,5 ml
- Eiwit
- Angostura bitters 3 dashes
Benodigdheden
- shaker
- barmaatje
- citrusperser
Bereidingswijze
- Dry shake met eiwit daarna met ijs
Instructies
- Begin met een shaker met ijs
- Scheid het eiwit en voeg dit toe in de shaker
- Met een barmaatje voeg je 45 ml Pisco toe en limoensap van 1 limoen
- Even krachtig shaken tot je shaker een frostlaagje krijgt
- Uitgieten zonder ijs in een mooi martiniglas
- Garneren met limoenschijfje en 3 dashes angostura bitters

Tip: druppel 3 dashed angostura bitters op je Pisco Sour

Pisco
Pisco is een Chileense brandewijn die gedestilleerd wordt op basis van druiven en is een populaire sterke drank in Chili en Peru. De Pisco Sour is de bekendste cocktail met Pisco.
Mango Pisco Sour
Een lekkere variant op de traditionele Pisco Sour is de Mango Pisco Sour.
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate