Razzy Beermosa foto
User Avatar
door Bart

Wie houdt er nou niet van een koud witbiertje in de zomer? Maar je kunt er ook lekker mee variëren. Daarom een keer een cocktail met witbier. Deze Razzy Beermosa is een cocktail heb ik gemaakt met witbier. Door er frambozen aan toe te voegen (en wat limoen of citroen) tover je je witbiertje om in een heerlijke Beermosa! Tip: maak meteen een jar, lekker om met vrienden te delen bij een BBQ!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Razzy Beermosa foto
Razzy Beermosa
Wie houdt er nou niet van een koud witbiertje in de zomer? Maar je kunt er ook lekker mee variëren. Daarom een keer een cocktail met witbier. Deze Razzy Beermosa is een cocktail heb ik gemaakt met witbier. Door er frambozen aan toe te voegen (en wat limoen of citroen) tover je je witbiertje om in een heerlijke Beermosa!

Tip: maak meteen een jar, lekker om met vrienden te delen bij een BBQ!

De Beermosa is een variant op de Mimosa. In plaats van bruisende wijn te combineren met fruit gebruik je bier. Beermosa kun je maken met sinaasappelsap of andere vruchtsoorten. Ik koos ervoor om het te combineren met frambozen vanwege de frisse smaak maar ook vanwege de mooie kleur.

Wat heb je nodig voor een Razzy Beermosa?

(recept voor een jar / kan)
Witbier (4x)
Frambozen (half bakje, ca 15 frambozen)
Halve citroen of hele limoen
Garnering: frambozen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Razzy Beermosa?

Deze Razzy Beermosa kun je maken door te blenden of te muddlen. Blenden is het snelst. Gebruik een half bakje frambozen en doe deze in de blender. Voeg hier citroen of limoen sap aan toe en een kwart van de inhoud van je witbiertje. Niet meer want dit gaat enorm schuimen in de blender. Even kort blenden tot het een mooi geheel is. Dit schenk je uit in een grote jar of kan gevuld met ijs. De andere frambozen doe je ook in de jar. Hierna schenk je de rest van het witbier uit. Rustig uitschenken zodat het niet te veel gaat bruisen. Hierna even roeren met een grote lepel of spatel en uitschenken met frambozen in glaasjes gevuld met ijs. Proost!

Ook lekker bij de BBQ

Andere lekkere cocktails voor bij de BBQ zijn de Mango Passion Paloma en de Kentucky Mule

Deel je zelfgemaakte Razzy Beermosa via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate