Royal Orange
User Avatar
door Bart

De bruisende Royal Orange is een chique dames cocktail die geïnspireerd is op prinses Beatrix. De cocktail is afgeleid van de klassieke Aperol Spritz. Makkelijke oranje cocktail om te bereiden en toch stijlvol.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Royal Orange
Royal Orange

Kroningsdag was vorig jaar tevens de laatste koninginnedag voor prinses Beatrix. De bruisende Royal Orange is een chique dames cocktail die geïnspireerd is op prinses Beatrix. De cocktail is afgeleid van de klassieke Aperol Spritz. Makkelijke oranje cocktail om te bereiden en toch stijlvol.

Wat heb je nodig voor de Royal Orange?

Oranje bitter (1 deel)
Amaretto (1 deel)
Sinaasappel (sap van ca kwart sinaasappel)
Prosecco (1,5 deel)
Bruiswater (1 deel)
Sinaasappel spiraal

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Royal Orange?

Deze cocktail is afgeleid van de Aperol. In dit geval hebben we de Aperol vervangen door Oranje Bitter. Gebruik een wijnglas voor de helft gevuld met ijs. Begin met een deel verse sinaasappelsap, 1 barmaatje oranje bitter, 1 deel amaretto, prosecco (1,5 deel) en 1 deel bruiswater. Even voorzichtig roeren. Tot slot garneren met een sierlijke sinaasappel spiraal in het wijnglas.

Oranje cocktails

De Royal Orange is één van onze Oranje cocktails. Probeer ook de andere Oranje cocktails zoals de Oranje Boven, de Maxima Mojito en de Orange Ambassador.

Deel je zelfgemaakte Royal Orange via social media

Heb je deze oranje cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate