Stoofpeertjes Martini

Stoofpeertjes Martini foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Stoofpeertjes Martini foto
Stoofpeertjes Martini
Deze Stoofpeertjes Martini past heerlijk bij koudere dagen, want van de kruiden en smaken in deze cocktail krijg je het lekker warm van binnen. Je maakt deze Stoofpeertjes Martini met whiskey, port, stoofpeertjes sap en veel winterse kruiden zoals kaneel, steranijs en zouthout.

Wat heb je nodig voor de Stoofpeertjes Martini?

Whiskey (1 deel)
Port (0,5 deel) (optioneel, kan ook zonder)
Stoofpeertjes sap (1,5 deel)
Kruiden: steranijs, zoethout, kaneel
Garnering: half stoofpeertje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Stoofpeertjes Martini?

Gebruik een jar. Hierin gaan de stoofpeertjes + het sap van de stoofpeertjes. Voeg hier de steranijs, zoethout en kaneel aan toe. Daarna voeg je whiskey toe. En eventueel ook port. En als laatste een squeeze limoen of citroen. Laat dit een minimaal 2,5 uur (hoe langer hoe beter) in de afgesloten jar staan in de koelkast. Daarna heb je een heerlijke Stoofpeertjes Martini. Na het openen nog even goed roeren met een barlepel en uitschenken in een gekoeld martini glas. Garneren met mooi stoofpeertje op het glas.

Zelf de Stoofpeertjes Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Stoofpeertjes Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate