Stoofpeertjes Punch
User Avatar
door Bart

Deze ambachtelijke Stoofpeertjes Punch is zo ambachtelijk dat we hem eigenlijk Oma's Stoofpeertjes Punch wilden noemen. Hoofdingrediënten van deze punch zijn stoofpeertjes en whisky. Homemade het lekkerste!

Deze ambachtelijke Stoofpeertjes Punch is zo ambachtelijk dat we hem eigenlijk Oma’s Stoofpeertjes Punch wilden noemen. Hoofdingrediënten van deze punch zijn stoofpeertjes, port en whisky. Daarnaast hebben we kaneel en citroensap voor de smaak toegevoegd. Homemade het lekkerste uit een jar glas. Een jampot of ouderwetse “voorraad”pot is ook prima.

Wat heb je nodig voor de Stoofpeertjes Punch?

Amerikaanse whisky (1 deel per glas)
Rode port (1 deel per glas)
Stoofpeertjes (2 stuks per glas)
Rietstuiker (2 barlepels per glas)
Citroensap (halve citroen per glas)
Kaneelstokje (1 per glas)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Stoofpeertjes Punch?

Maak een infusion van whisky en stoofpeertjes. Dit doe je door fijngesneden stukjes stoofpeer in een pan te carameliseren met (riet)suiker en 1 barmaatje port. Hierna kan het vuur uit. Dan voeg je een kaneelstokje toe, sap van een halve citroen en natuurlijk je favoriete whisky. Dit stop je in een afsluitbare jar in de koelkast. Na twee dagen haal je het eruit. Je hebt nu een heerlijke infusion met whisky en stoofpeertjes.
Maar je hebt nog geen cocktail. Eerst even voorproeven. Voeg nu nog wat ijs en eventueel wat water toe om te verdunnen. Roeren met een barmaatje en opdienen met in whisky gedrenkt stoofpeertje en kaneelstokje.

Alcoholvrij

Voor mezelf heb ik deze cocktail ook alcoholvrij (de rechterversie) gemaakt. Dit doe je op dezelfde manier maar dan zonder de whisky en de port. In plaats van port gebruik je bessensap of siroop van stoofpeertjes.

Deel je homemade Stoofpeertjes Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate