Bart
De Summer Cello Crush is een zomerse cocktail met Limoncello en perziksap. Lekkere combinatie van zuur en zoet die met zijn mooie oranje gloed doet denken aan een mooie zonsondergang in Italië!
Deze cocktail scoort 4.50 ⭐️ (26x beoordeeld)
Trefwoord cocktail
Glass Tumbler
Smaak Zoet, Zuur
Bereiding Makkelijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Limoncello
Tijd 3 min
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • 40 ml Limoncello
  • 40 ml Perziksap * alternatief: Dubbel Drank of Taksi
  • 20 ml Verse citroensap
  • 3 partjes Perzik

benodigdheden

  • barmaatje
  • barlepel

Instructies

  • Gebruik een tumbler glas met crushed ice
  • Begin met het persen van 20 ml citroensap
  • Schenk 40 ml limoncello en 40 ml perziksap in je glas
  • Even goed roeren zodat het goed mengt
  • Garneer met perzik en eventueel citroen
  • Even goed roeren met een barlepel en je gin tonic is klaar om op te dienen.
  • Dien op met vrolijke, kleurrijke rietjes in het glas

Tip: ik heb deze cocktail ook op vakantie in Italië gemaakt met versgemaakte perziksap uit Toscane. Deze was nog lekkerder, omdat de perzik er zo heerlijk volzoet is.

Deze cocktail maak je in het glas
Gebruik voor de garnering volzoete perzik (geen harde perzik)

Zomerse limoncello cocktail

Bij zomer denk ik aan limoncello. Wij zijn nu twee jaar achter elkaar in Italië (Toscane) geweest in onze zomervakantie. En iedere keer genieten we van het Italiaanse eten. En vaak sluiten we ons eten af met een klein glaasje Limoncello. Met Limoncello kun je ook lekkere cocktails maken. DIt is een echte Italiaanse cocktail waarbij we Limoncello gecombineerd hebben met perziksap. Lekkere combinatie van het zure van de limoncello en het zoete van de perzik.

Deze cocktail hebben we gemaakt met Santocci Limoncello. Een kwalitatieve Limoncello met een pure citroen smaak zonder kunstmatige toevoegingen (en dus ook geen chemische smaak of toegevoegde suikers zoals bij goedkopere limoncello’s).

Ook lekker: Limoncello Tonica

Een andere heerlijke Limoncello cocktail is de Limoncello Tonica. Een lekkere bruisende cocktail met tonic en een blaadje basilicum

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate