Thuis cocktails maken wordt steeds populairder. Het is niet alleen een leuke en creatieve activiteit, thuis cocktails maken biedt ook voordelen ten opzichte van het drinken van cocktails tijdens een avondje uit. In deze blog heb ik alle voordelen op een rij gezet van thuis cocktails maken!

1. Cocktails drinken in cocktailbar rib uit je lijf

Natuurlijk is cocktails drinken in een cocktailbar supergezellig en het is – als je naar een goede cocktailbar gaat – altijd een beleving op zich. Maar het is ook vaak een rib uit je lijf. Voor een rondje met zijn vieren kun je zo maar 50 euro kwijt zijn. Ja het is het waard, maar op een avondje cocktails drinken 100 euro de neus kwijt zijn…. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Bij een horecazaak in het lage tot middensegment kost een cocktail tussen de 7,50 en 12 euro. Ga je naar een speciale cocktailbar dan loopt dit op tot 16 euro per cocktail.

Thuis cocktails maken is dan veel goedkoper vergeleken met cocktails bestellen tijdens een avondje uit. In plaats van dure cocktails te bestellen in een bar of restaurant, kun je dezelfde cocktails thuis maken met veel goedkopere ingrediënten.

En wil je toch op vrijdagavond naar die ene hippe cocktailbar, dan doe je eerst cocktails thuis en daarna met elkaar naar de cocktailbar. Best of both en een stuk vriendelijker voor je portemonnee!

2. Aanbod steeds groter in supermarkten

Waar het vroeger nog wel eens lastig was om aan de juiste verse ingrediënten te komen voor cocktails vind ik dit nu steeds makkelijker qua aanbod in supermarkten voor de doe-het-zelf homebartender. Exotisch fruit, kruiden, fruitsappen, ginger beer. Je komt echt een heel eind qua ingrediënten.

Kies je liever voor gemak dan zijn er ook steeds meer Ready to Drink (RTD) cocktailproducten in de supermarkten. Dit zijn pre-made cocktails in flessen bijvoorbeeld van De Kuyper of Tails en zelfs bij de Hema kun je terecht voor een “PoMa” of een “EsMa” to go.

3. Cocktails afstemmen op je eigen voorkeuren

Thuis cocktails maken geeft je volledige controle over de manier waarop jij de drankjes bereidt. Je kunt je favoriete ingrediënten gebruiken en de juiste verhoudingen toepassen om zo de perfecte cocktail te maken. Dit geeft je de mogelijkheid om de smaken aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Houd je van minder sterke cocktails of alcoholvrije cocktails? Thuis kun je het zo doen en voorbereiden zoals je zelf wilt zonder afhankelijk te zijn van het aanbod van een cocktailbar op dit gebied. Je kunt verse ingrediënten gebruiken en suiker- en caloriearme drankjes maken. Zo kun je genieten van heerlijke cocktails zonder je zorgen te hoeven maken over de extra calorieën.

4. Creëer je eigen sfeer thuis

Thuis cocktails maken geeft je ook de kans om een ​​persoonlijke sfeer te creëren. Je kunt je gasten uitnodigen voor een intieme avond thuis, waar je kunt genieten van goede gesprekken en lekker eten. Dit is een geweldige manier om te ontspannen na een drukke week en qualitytime door te brengen met vrienden en familie.

5. Skills en creativiteit

Thuis cocktails maken is ook een goede manier om nieuwe vaardigheden te leren. Check online alvast welke cocktails je wilt gaan maken. Experimenteer. Of probeer die ene superlekkere cocktail van je favoriete cocktailbar na te maken. Zo kun je jouw vaardigheden verbeteren en indruk maken op je gasten met geweldige cocktails tijdens je cocktailparty.

Op zoek naar iets verrassends? Gebruik de “verras me” knop eens op onze index pagina.

Al met al biedt thuis cocktails maken veel voordelen en het is nog goed voor de portemonnee ook. Of je nu een intieme avond thuis wilt doorbrengen met vrienden en familie, of gewoon wilt genieten van een gezonde en goedkopere optie dan uitgaan, thuis cocktails maken is zeker de moeite waard. Dus waar wacht je nog op? Pak je shaker en begin met experimenteren voor de perfecte cocktail!

Ook leuk om te lezen als je van cocktails maken houdt

10 superhandige tips voor je cocktailparty

Feestje? Maak je eigen Gin Tonic bar

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate