User Avatar
door Bart

Het Tropical Raketje is geÏnspireerd op het rakketje met 3 laagjes van kleuren in combinatie met donkere rum en Flügel. We hebben hem gemaakt als een tropische cocktail met ananassap (geel), passievrucht (oranje) en Flügel

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Deze cocktail scoort 4.43 ⭐️ (7x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Hurricane
Smaak Zoet
Bereiding Moeilijk
Sterkte Gemiddeld
Drank Rum
Tijd 8 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

 • 30 ml Rum
 • 1 flesje Flugel
 • 30 ml Passievruchtsap * (sinaasappelsap mag ook)
 • 20 ml Limoensap
 • 30 ml Ananassap
 • Raket ijsje (optioneel)
 • garnering: ananas

benodigdheden

 • barmaatje
 • shaker
 • citrusperser

Cocktailrecept Tropical Raketje

 • STAP 1: het oranje laagje Begin met een shaker gevuld met ijsblokjes Begin met een shaker gevuld met ijsblokjes. Voeg hierin met een barmaatje 30 ml rum, 30 ml passievruchtsap en sap van een halve limoen.
 • STAP 3: het rode laagje Giet de Flügel door het rietje recht naar onderen
 • STAP 3: het gele laagje Schenk voorzicht de ananassap uit zodat deze blijft "floaten" op de oranje laag. Eventueel kun je de onderkant of de onderkant van een barlepel hiervoor gebruiken.
 • TROPISCHE GARNERING Garneer met twee mooie, puntige ananasblaadjes en een stukje ananas. Als je nog ruimte hebt in je cocktail kun je het raketje erin leggen. Gewoon op de rand van je cocktailglas kan anders ook.
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Tip: om de laagjes in tact te houden, moet je deze cocktail in de juiste volgorde maken

Vul het glas tot 70% zodat je nog ruimte hebt om het rakketje erin te doen

Cocktail geïnspireerd op het raketje (en de Zombie)

Het raketje is natuurlijk iconisch als ijsje met de drie kleuren. Die wou ik wel eens namaken als een cocktail had ik vorig jaar al bedacht. Al verschillende dingen had ik mee geoefend en getest, maar ik kreeg geen mooie laagjes. Iets met verschil in dichtheden van dranken die je gebruikt, ik zal je de lessen chemie besparen. Tot ik met een aantal vrienden op een camping Zombies met onder andere rum en passievrucht aan het maken was en daar voor de gein nog wat Flügel – die we bijhadden als party starter – er aan toevoegde om een extra bloederige dimensie aan de Zombie te geven. En dat zag er per toeval heel mooi uit, want de Flügel zakte mooi naar onder. En toen dacht ik, dit is mijn rakketje. Enige wat ik later nog toe hoefde te voegen was de ananassap voor het gele laagje.

Om het tropische karakter van deze cocktail te benadrukken gebruik je Plantation rum, passievrucht sap, ananassap én garneer je met ananasbladen en een mooi stukje ananas.

Wil je mooie laagjes? Maak het Tropical raketje in de juiste volgorde!

Deze cocktail heeft drie laagjes en maak je ook in drie stappen. Als je wilt dat de laagjes in tact blijven, dan begin je eerst met de oranje basislaag op basis van passievrucht, rum en limoen. Daarna voeg je door een rietje de Flügel toe. Door het rietje te gebruiken giet je het direct naar de onderkant zonder dat het rood niet de kans krijgt te mengen met oranje Als je dit gedaan hebt kun je de ananassap toevoegen. Doe dit heel voorzichtig zodat dit op de oranje laag blijft floaten. In mijn geval was er niet heel veel verschil tussen de oranje laag en de gele laag, maar toch zichtbaar.

De smaak van deze cocktail is best zoet. Je werkt namelijk met zoete dranken. Met limoen als zuurtje geef je een kleine tegenhanger, maar het blijft een zoete cocktail, die wel echt doet denken aan rakketje qua smaak en beleving.

De Flügel zorgt voor het rode laagje en voeg je als tweede toe in de cocktail door een rietje

Don’t f*ck with de laagjes!

Voor de foto en het idee van het concept heb ik het rakketje toegevoegd. Maar als ik eerlijk ben zou ik hem niet toevoegen als je hem zelf maakt en je laagjes zijn goed gelukt. Het is niet alleen erg lastig om hem mooi in je cocktail te leggen, het kan ook nog eens de laagjes van je cocktail gruwelijk verpesten. Verder voegt het ook qua smaak weinig tot niks toe.

Tip: wil je toch per sé het rakketje toevoegen? Leg hem dan OP het glas in plaats van IN het glas.

Kun je het rakketje ook als alcoholvrije cocktail maken?

Je kunt dit recept zeker gebruiken voor een alcoholvrije versie. In dit recept zitten twee sterke dranken. Voor het rode laagje vervang je de Flügel met grenadine. De rum hoef je niet te vervangen, gewoon zonder de rum.

Ook leuk, ken je onze Split 43 al?

Vorig jaar maakten we de Split 43 al. Een romige cocktail met vloeibare room, sinaasappel en Licor 43 waar we al veel goede reacties op gehad hebben! Bekijk het cocktailrecept van de Split 43.

Split cocktial 43
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate