Inspiratieloos voor het dessert? Of een lekkere after-dinner cocktail? Blijf dan nog even hangen. Want de tijd van kiezen tussen een dessert óf een lekkere cocktail is voorbij! In dit artikel delen we de lekkerste op cocktails gebaseerde desserts met je.

Limoncello Tiramisu Martini

Aperol Spritz chocoladetaartjes

Zit je alweer in de ‘wat eten we vanavond’-bui vast? Dan is hier één antwoord: fruit en chocolade. De gouden combinatie! En voeg je daar de bekende frisse bitterheid van een Aperol Spritz aan toe, dan heb je misschien wel het lekkerste en meest verrassende dessert in tijden gemaakt. Deze kleine chocoladetaartjes zullen je gasten absoluut laten verbazen. Lekker met extra sinaasappel erin!

Passievrucht ijs met negroni saus

Als je een liefhebber bent van cocktails en ijs, dan is dit de perfecte combinatie voor jou. Negroni, normaal gesproken een flinke ‘beuker’ van een cocktail tover je hier om in een wat zachtere saus. En die bitterzoete smaak van de negroni past perfect bij het frisse, tropische karakter van passievruchten ijs. Wil je je gasten verrassen? Dan is dit jouw dessert. Helemaal zomerproof!

Piña colada panna cotta met ananas

If you like piña colada… Voor de fans van een lekker fris én romig dessert is er de Piña Colada panna cotta. Deze Italiaanse klassieker krijgt eigenlijk een tropische twist door de kokos en ananas. En jep, dit toetje vergt wat geduld; want het opstijven en drogen duurt bij elkaar 12 uur. Maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Geloof ons maar!

Margarita cheesecake

De Margarita is een klassieker onder de cocktails. De cheesecake is een klassieker onder de desserts. Dus waarom zou je deze niet samenvoegen? De combinatie van limoensap en tequila is niet alleen heerlijk in een glas, maar ook perfect in een frisse cheesecake. Gegarandeerd een hit.

Bellini trifle met amaretti en citroenmascarpone

We zeggen het nog maar een keer… Waarom kiezen tussen een cocktail en een dessert als je ze allebei kunt hebben? De bellini trifle met amaretti en citroenmascarpone is weer zo’n Italiaans kunstwerk. Echt het beste van twee werelden. De perzik en mascarpone maken het licht en luchtig, terwijl de amaretti een klein en zoet bittertje toevoegt. En het is ook nog eens prachtig om naar te kijken. 

Gin-tonic jelly taart

Gin tonic is een all-time favorite onder cocktail liefhebbers. Waarom niet een stapje verder gaan en deze populaire drank verwerken in jelly? De frisse smaak van gin tonic gecombineerd met citroen en verveine geeft deze jelly de ideale basis om een taart mee te maken. Gooi het in voorgemaakte taartdeeg, doe er wat citroen-room onder en klaar!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate