Wat wil je drinken? Geen moeilijkere vraag dan die. Zeker als je op een zonovergoten terras komt en er veel keuze is. Cocktails drink ik het liefst in een cocktailbar of thuis. Op een terras kies ik daarom meestal voor een wijntje of een wit biertje. Het valt me op dat de wijn steeds mooier en verrassender gepresenteerd wordt. Steeds vaker zie ik wijn met ijs, mooie garneringen van lekker fruit of andere toegevoegde ingrediënten. Bekende voorbeelden zijn natuurlijk de Aperol Spritz  en de Elderflower Spritz ook wel bekend als de Hugo met elderflower, prosecco en bruiswater. Duidelijk een cocktailtrend die overgewaaid is van het cocktailglas naar het wijnglas. Helemaal niks mis mee, ik juich deze ontwikkeling graag toe want ik maak zelf ook graag “wijncocktails”!

Wijncocktails

Wijncocktails zijn cocktails die je uit een wijnglas drinkt. Vaak zit er (crushed) ice in het glas en zijn er ingrediënten toegevoegd aan de wijn zoals fruit of bruiswater of sap om de smaak te verzachten of zoeter te maken. Wijncocktails doen het vooral goed bij vrouwen. Een paar mooie wijncocktails:

Red Sunset

Red Sunset
Red Sunset

Port wordt vaak op kamertemperatuur gedronken in combinatie met een kaasje, maar deze fruitige port* doet het erg goed in een wijnglas met ijs gecombineerd met verse grapefruitsap en frambozen. Zoete, stroperige smaak die je wat lichter kunt maken door af te toppen met bruiswater. Garneren met rood fruit. Heerlijke cocktail voor op het terras in de avondzon.

* als port gebruikten we Otima 10. Een zoete en stroperige port met smaken van rozijnen, honing en noten die we gestuurd kregen om te proeven.

Royal Orange Spritz

Royal Orange 2015
Royal Orange Spritz

Deze wijncocktail hebben we gemaakt op de laatste Koninginnedag voor koning Beatrix. Het is een alternatief op de Aperol Spritz. We maakten hem – of beter gezegd haar – met oranje bitter (15 ml), Aperol (15 ml), prosecco en bruiswater.

Cocktails met champagne

Cocktails met champagne zijn te vinden op onze pagina met champagne cocktails

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate