Ben je op zoek naar cocktailglazen?
Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.
Bekijk cocktailglazen in onze shopInstructies
- Begin met het scheiden van het eiwit van het eigeel van een rauw ei. Vang het eiwit op in een schaaltje of kommetje
- Gebruik een shaker met ijs
- Hierin gaat 45 ml amaretto
- Pers met een citrusperser een halve citroen uit
- Voeg het eiwit toe
- Stevig shaken tot een frostlaagje ontstaat op de shaker
- Schenk de mix uit met het ijs in een mooi tumbler glas tot aan de rand van het glas
- Garneren met een mooi rood cocktailkersje on top
Tip: gebruik eiwit bij je Amaretto Sour. Dit geeft je sour een romig, zacht kraagje.
Smaak: heerlijke combinatie van zoet en zuur
De Amaretto Sour heeft een mooie gebalanceerde smaak van zoet en zuur. Enerzijds is er het zoete van de Amaretto likeur. Anderzijds het zure van de citroen. In veel recepten staat dat je suiker moet toevoegen, maar dat vind ik zeker niet nodig. De Amaretto is namelijk al zoet van zichzelf.
Amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. Amaretto is dus bittertje. Amaretto is een likeur met een zoete amandelsmaak, zoals onze bitterkoekjes.
Disaronno of Amaretto
Amaretto wordt door veel mensen in 1 adem genoemd met Disaronno. Maar officieel is Disaronno geen amaretto. Amaretto is een amandellikeur en Disaronno is een likeur die niet gemaakt wordt van amandelen, maar van perzikpitten. Lekker belangrijk hoor ik je inderdaad al denken. Het is maar dat je weet dat je een Amaretto Sour of een Disaronno Sour aan het drinken bent 😉
Whiskey Sour
Houd je meer van Whiskey? Bekijk dan ons recept van de Whiskey Sour!
Alcoholvrije variant? Maak een Amaretti Sour
Wil je een alcoholvrije sour maken? Maak dan je cocktail met Lyre’s Amaretti. Een zoete amandel likeur met een lichte bitter die verrassend lijkt op zijn alcoholische broer. Bekijk de Amaretti Sour.