halloween cocktails

In Nederland hebben we niet zo heel veel met Halloween als in bijvoorbeeld de VS. Toch is het wel leuk omdat er altijd veel creativiteit en originaliteit rondom Halloween zit. Deze creatieve cocktails zijn erg leuk als je Halloween een beetje wil opvrolijken of bijvoorbeeld voor een leuk themafeestje met Halloween!

Er zijn op Insta en Pinterest superveel creatieve Halloween cocktails te vinden. Heb jij ook nog een creatieve of gekke Halloween cocktail? Stuur hem met foto en recept naar [email protected]

Pumpkin Pie Martini

Halloween = pompoen. Dus deze Pumpkin Pie Martini mag in ons Halloween lijstje zeker niet ontbreken. En hij is nog lekker ook met de combinatie van Baileys, Pumpkin Spiced Monin en slagroom. De calorieën letten we maar even niet op.

Zo maak je hem zelf:
– 60 ml Baileys
– 10 ml Pumpkin Spice
– 20 ml vloeibare slagroom
– shaken met ijs
– uitschenken in martiniglas
– garneren met kaneel

Pumpkin Pie Martini

Vampire Cosmo

Deze Cosmopolitan maak je met een spuitje met Granaatappelsap waardoor deze zijn rode en bloederige kleur krijgt. Smaakt verder gewoon als een Cosmopolitan maar dan gecombineerd met granaatappel.

Zo maak je hem zelf:
– 30 ml vodka
– 20 ml triple sec
– 10 ml cranberry sap
– 20 ml granaatappelsap (Coolbest of Maaza)
– shaken met ijs
– uitschenken in martiniglas
– garneren met spuitje

Brew Witch Project

Dit groene heksenproject is een cocktail gemaakt van groene Meloenlikeur (De Kuyper of Midori) in combinatie met citroensap, zure wormen en een druppeltje Absinthe. Ondanks de chemische kleur smaakt het als een sour met meloensmaak.

Zo maak je hem zelf:
– 30 ml meloenlikeur (De Kuyper of Midori)
– sap van halve citroen
– 1-2 druppels Absinthe
– 3 Halloween sour worms
– opdienen met ijs in tumbler glas
– garneren met Halloween sour worms

Tip: Trick or Treat shots

Ook leuk is het om deze cocktails als Trick or Treat shots te maken. Gewoon even shaken en uitschenken in 4-6 borrelglaasjes.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate