Valentino cocktail
User Avatar
door Bart

Deze Valentino is een echte Italiaanse romanticus. Je maakt de cocktail met verse frambozen, amaretto en ananassap. Opdienen in een romantisch cocktailglas bij voorkeur met balkonserenade.

Deze cocktail scoort 5 ⭐️ (2x beoordeeld)
Beoordeel het recept
Glas Martiniglas
Smaak Fruitig
Bereiding Moeilijk
Sterkte Sterk
Drank Amaretto
Tijd 8 minutes
Aantal 1 cocktail

Ingrediënten

  • Amaretto 45 ml
  • Frambozen (gemuddeld) 5 stuks
  • Citroensap 30 ml
  • Suikersiroop 5 ml
  • Eiwit O.b.v. een half ei
  • Garnering: frambozen 3 stuks

benodigdheden

Cocktailrecept Valentino

  • Begin met een shaker waar je 5 frambozen in muddlet
  • Voeg de helft van het eiwit toe, wil je veel schuim gebruik dan het eiwit van een heel ei
  • Voeg met een barmaatje 45 ml amaretto en 30 ml versgeperste citroensap en 5 suikersiroop
  • Even krachtig shaken en even proeven
  • Hierna shake je nog een keer maar dan met ijsblokjes om de cocktail koel te maken
  • Uitschenken met een zeefje (double strainen) zonder ijs in een classy martiniglas
  • Garneer met 3 frambozen aan een cocktailprikker
 
Heb je deze cocktail ook gemaakt?Deel jouw cocktail op Insta en vermeld @Cocktailicious

Valentijnsdag komt eraan. En voor de romantische mensen onder ons die iets speciaals willen doen voor hun geliefde hebben we de Valentino gemaakt. Deze Valentino is een echte Italiaanse romanticus. Je maakt de cocktail met Amaretto, verse frambozen, citroensap en eiwit. Opdienen in een romantisch cocktailglas.

Na het drinken van deze cocktail kom je in hogere romantische sferen en ben je helemaal klaar voor een romantische balkonserenade.

De zachte, zoete smaak van verleiding

De mooie rode kleur van de frambozen en de zachtzoete smaak van deze cocktail past perfect bij Valentijnsdag. Door het eiwit heeft de cocktail een hele zijdezachte smaak. De cocktail is lekker zoet door de Amaretto en een beetje suikersiroop. De citroen zorgt ervoor dat het niet alleen een zoetsappige beleving is maar dat de cocktail qua zoet en zuur nog steeds in balans is.

Geen makkelijke cocktail

Dit is geen makkelijke cocktail om te maken. Eerst moet je de frambozen muddlen. Daarna eiwit. En daarna een dry shake en een wet shake. Uitschenken met een zeefje zo komt het pulp van de frambozen niet in je glas terecht.

Tip bij het shaken: zorg dat je eerst een stevige dry shake zonder ijs doet en daarna een korte wet shake met ijs. Dit zorgt ervoor dat je een mooi stevig schuimkraagje krijgt op je cocktail.

Ook leuk voor Valentijnsdag

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor Valentijnsdag? De Chocolate Martini of de Clover Club doen het ook altijd goed!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate