Een cocktailparty in het park organiseren kan een geweldige manier zijn om vrienden en familie samen te brengen voor een gezellige en ontspannen middag. Vooral wanneer je zelf de ruimte in je tuin niet hebt, is dit een prima alternatief en vaak nog veel leuker ook. Doordat een park veel groter is, zit je ook niet allemaal op elkaar en kun je tussendoor ook rustig even een eindje gaan wandelen, terwijl de volgende cocktails worden voorbereid. Het maakt niet uit of je nu gewoon een gezellige middag met vrienden of familie wilt hebben of er echt iets speciaal is. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, hebben we een aantal handige tips die we graag met je willen delen. Zo is het handig om een grote mom bag aan te schaffen om alle spullen mee te nemen, maar ook om alvast na te denken over welke cocktails je straks wilt gaan maken.

Kies de perfecte locatie

Bij het plannen en voorbereiden van een cocktailparty is de keuze van de locatie natuurlijk wel belangrijk. In dit geval willen we natuurlijk het park kiezen als de plek waar het allemaal moet gaan gebeuren. Zorg ervoor dat je een park kiest dat goed bereikbaar is voor al je gasten en voldoende ruimte biedt voor activiteiten zoals spelletjes en muziek. Controleer ook of er voldoende tafels en stoelen beschikbaar zijn of kijk of het mogelijk is om zelf iets mee te nemen. Wat ook belangrijk is, is om te kijken of er voldoende schaduw is. Helemaal wanneer het hoogzomer is en de zon lekker schijnt, is het wel prettig dat er ook voldoende schaduw is. Vooral in combinatie met een cocktail is dit fijn.

Bereid heerlijke cocktails en drankjes voor

Het hoogtepunt van elke cocktailparty zijn natuurlijk de drankjes. Zorg ervoor dat je een gevarieerd assortiment aan cocktails en drankjes aanbiedt, zodat er voor ieder wat wils is. Denk aan klassiekers zoals Mojito’s, Cosmopolitans en Margarita’s, maar vergeet niet om ook alcoholvrije opties (mocktails) aan te bieden voor degenen die geen alcohol willen drinken. Om je cocktails nog specialer te maken, kun je ook kiezen voor een bepaald thema. Bijvoorbeeld een tropisch thema met exotische fruitsmaken en kleurrijke decoraties. Hoe leuk is het dat iedereen in een leuke strandoutfit komt met een strandtas en jullie het gevoel hebben alsof jullie met een groep vrienden lekker op vakantie zijn?

Creëer een ontspannen sfeer en vermaak je gasten

Naast lekker eten en drinken is de sfeer op je cocktailparty ook erg belangrijk. Zorg voor voldoende zitplaatsen en misschien wat zitzakken, zodat iedereen lekker op zijn of haar eigen manier kan relaxen. Belangrijk is vooral om te zorgen voor wat gezellige muziek, want ook bij een cocktailparty is de muziek uiteindelijk ook voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan kun je ook een echte cocktailshaker inhuren, zoals uit de film ‘Cocktail’ waarin Tom Cruise natuurlijk de harten wist te veroveren van alle dames.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate